Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Een winterjas bedrukken voor uw bedrijf. Hoe maakt u een goede keuze?

Het wordt kouder en waar het koud en nat is, beschermt u  en uw medewerkers zich tegen de kou door een winterjas te dragen. U kom we echter achter dat de huidige jassen niet meer voldoen, ze zijn versleten en uw personeel vraagt om een nieuwe winterjas. Als baas wil u uw medewerkers tegemoet komen en gaat op zoek naar fijne winter werkjassen. Daarbij wil u de winterjas bedrukken, omdat dit goed is voor de herkenbaarheid en saamhorigheid van uw bedrijf. Lees in dit artikel waar u als werkgever op moet letten bij het kopen en bedrukken van een winterjas.

Winterjas bedrukken

Een winterjas bedrukken kan een lastige keuze zijn, omdat niet elke jas zich goed laat bedrukken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een padded jas of jas met motieven. In de regel geldt: egale, gladde winterjassen zijn het best te bedrukken. Wanneer het oppervlak vlak is, kan er in de meeste gevallen een zeefdruk of transferdruk plaatsvinden op de winterjas. Wanneer we kijken naar kwaliteit, kan hiervan worden gezegd dat zeefdrukken een voorkeur hebben boven een transferdruk. Een winterjas bedrukken met de zeefdruktechniek zorgt voor een hoge kwaliteit bedrukking. Waarbij de jas lang mee zal gaan en de bedrukking nauwelijks tot niet verslijt. Daarentegen is de prijs wel iets hoger dan als bij een transferdruk. Een andere optie voor uw jas is deze te borduren. Ten opzichte van het bedrukken van een winterjas geeft borduren een meer luxe uitstraling mee. Winterjassen borduren is voor sommige materialen jassen de beste optie! Wat u het beste kunt doen, een winterjas bedrukken of borduren, hangt af van het materiaal jas die u op het oog heeft.

In welke werkomstandigheden wordt er gewerkt?

Binnen het assortiment aan winterjassen zijn er nog steeds grote verschillen tussen de verschillende jassen. Omdat iemand die binnen werkt in een magazijn, of buiten in de storm, een andere winterjas nodig zal hebben. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten of er ook in zware weersomstandigheden er wordt doorgewerkt of niet. Waar wind ook een rol kan spelen, zal voor een bedrijf aan zee de winddichtheid van groter belang zijn bij aankoop voor een bedrijf in dezelfde sector in het verre binnenland waar de windkracht een stuk minder sterk is. Denk goed na of de winterjas die u wilt kopen winddicht en regendicht moet zijn. En of deze extra gevoerd moet zijn of een gewone voering zal voldoen. Wanneer u niet te maken heeft met zeer koude en natte werkomstandigheden, zou een softshell jas wellicht ook kunnen voldoen.

 

Moeten de winterjassen aan voorschriften of bepaalde eisen voldoen?

U kunt ook te maken hebben met specifieke voorschriften of handigheden vanuit uw bedrijfssector. Zoals het dragen van reflecterende winterjassen bijvoorbeeld. Of dat het gewoon handig is dat de winter werkjas over voldoende zakken beschikt of voorzien is van een ID-kaarthouder. Zorg ervoor dat u deze inzichten duidelijk heeft voordat u een jas uit gaat zoeken. Zo voorkomt u een teleurstelling.

Budget voor de jassen

Tenslotte is het ook van belang dat de te bedrukken winterjas past binnen uw budget. Bij de meeste aanbieders van bedrijfskleding kunt u kosteloos een offerte opvragen. Zo krijgt u goed inzichtelijk waar u het beste de jas waar uw oog op is gevallen, een bestelling kan plaatsen en de winterjas kan bedrukken. Houd uw budget meer als leidraad aan en stel een realistisch budget hiervoor op. Bij te goedkope keuzes, kan het voorkomen dat u uw werknemers letterlijk in de kou zet. Wees kritisch over de prijs, maar laat deze niet leidend zijn. Bekijk hier een bedrijf met een ruim en divers assortiment aan winterjassen waar u de winterjas bedrukken kan en men bekend staat om haar hoge kwaliteit drukwerk.