Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Een reorganisatie

Het is is vandaag de dag echt een werkelijke trend geworden. Bedrijven die een reorganisatie starten om op deze manier hun omzet te kunnen vergroten. Een reorganisatie betekent schoon schip maken binnen de organisatie. Reorganisaties zijn er vaak omdat het bedrijf financieel in zwaar weer zit. Daarnaast gebeurt het ook wel eens dat functies binnen bedrijven overbodig zijn geworden. Hierop dient dus bezuinigd te worden in dat geval. De functies die verdwijnen hebben uiteraard veel invloed op de werknemers. Het is spijtig voor die werknemers, maar vaak wel zo dat een nieuwe organisatiestructuur veel bijdraagt aan het behalen van meer winst.

 

Wanneer het bedrijf verandert van structuur krijg je over het algemeen altijd te maken met verschillende meningen hierover binnen het bedrijf. Sommige meningen zijn positief en sommigen zijn daarentegen weer negatief over het beleid van de organisatie. Verandering kan vaak een positieve invloed op mensen hebben omdat mensen op deze manier uit een bepaalde sleur gehaald kunnen worden. Dit heeft een positieve invloed op de werkvloer en ook op de rest van de stakeholders. Natuurlijk heb je ook te maken met mensen die niet blij worden van de reorganisatie of mensen die gegarandeerd hun baan kwijt raken. Het kan daarom waardevol zijn om een MTO te doen. Met een MTO kan jij goed de algemene opinie over de gang van zaken binnen de organisatie meten. Voor de mensen waar je niet mee verder wil kan je een outplacement traject opzetten zodat zij geen negatieve invloed op het bedrijf kunnen uitoefenen.

 

Er zijn dus erg veel dingen die komen kijken bij een reorganisatie binnen je organisatie. Zo’n reorganisatie heeft gewoonweg een hele grote invloed op de toekomsten van je werknemers. Veel werknemers zullen ontevreden worden en anderen zijn juist heel blij met de veranderende gang van zaken. Beoordeel als werkgever daarom goed of het voor jouw organisatie voordelig zal uitvallen om een reorganisatie te laten plaatsvinden.

 

https://carrierepoort.nl/