Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Een borrelboot in Amsterdam; is het de hype waard?

Als je op zoek bent naar iets om te doen in Amsterdam, is een rondvaart misschien wel de perfecte optie! Er zijn veel verschillende bedrijven die rondvaarten over de grachten aanbieden, en recentelijk is een rondvaart met een borrelboot een populaire optie geworden. Is een rondvaart met een borrelboot in Amsterdam de hype waard? We zullen hieronder een aantal voors en tegens bekijken.

De geschiedenis van rondvaarten in Amsterdam

Amsterdam is bekend om zijn kanalen, die in de 17e eeuw werden aangelegd. De grachten werden gebruikt voor transport en verdediging doeleinden. In de 19e eeuw werden de grachten niet langer gebruikt voor transport, maar ze bleven een belangrijk onderdeel van de identiteit van Amsterdam. In de 20e eeuw werden de grachten schoongemaakt en gerestaureerd, en tegenwoordig zijn ze een populaire toeristische attractie. Rondvaarten door de grachten begonnen in het begin van de 20e eeuw en zijn de laatste jaren steeds populairder geworden.

Wat is een borrelboot

Een borrelboot is een rondvaartboot die is omgebouwd tot bar. Deze boten zijn populair in Amsterdam, en ze bieden een geweldige manier om de stad vanaf het water te bekijken. 

De meeste borrelboten hebben een bar aan boord, en je kunt drankjes halen bij de bar. Sommige borrelboten hebben ook een DJ, en je kunt dansen aan boord van de boot als je cruise door de grachten van Amsterdam. Borrelboten bieden meestal plaats aan 60-80 mensen, en zijn een geweldige manier om de Amsterdamse grachten te bekijken terwijl je geniet van een drankje met vrienden.

De voor- en nadelen van een borrelboot

Een rondvaart door de Amsterdamse grachten met een borrelboot heeft een aantal voor- en nadelen ten opzichte van een standaard rondvaart door Amsterdam. Hier zijn enkele van de voors en tegens:

  • Een borrelboot kan een geweldige manier zijn om Amsterdam vanaf het water te bekijken onder het genot van een drankje met vrienden.
  • Het nadeel van een borrelboot is dat ze vrij duur kunnen zijn, variërend van €25-€45 per persoon.
  • Een ander voordeel van een rondvaart op een borrelboot is dat je meestal zoveel kunt drinken als je wilt aan boord van de boot.
  • Een nadeel van een rondvaart op een borrelboot is dat je misschien niet zoveel van Amsterdam kunt zien als op een standaard rondvaart.

Wat moet je weten voordat je een borrelboot huurt

Er zijn een paar dingen om in je achterhoofd te houden voordat je een borrelboot in Amsterdam huurt. Ten eerste moet je er rekening mee houden dat de meeste rondvaartboten een minimaal aantal personen nodig hebben om te kunnen huren. Ten tweede kan de prijs van een boot variëren, afhankelijk van de dag van de week en de tijd van het jaar. Ten slotte is het belangrijk om goed online te kijken naar de reviews, tijden en kosten van een bedrijf voor je een reservering maakt. 

Nu ben je helemaal klaar om met een borrelboot Amsterdam te water te gaan. Veel plezier!