Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Een goed uitgevoerde glas reparatie

Glas, we gebruiken het tegenwoordig voor veel doeleinden. Het laat licht door en staat ons toe veilig naar buiten te kijken maar is tegelijkertijd ook kwetsbaar. Een glas reparatie is in de meeste gevallen gelukkig echter goed uit te voeren.

Hoe verder te gaan met repareren, hangt natuurlijk ook af van het soort object dat kapot is en gerepareerd dient te worden. Een raam kapot vergt in die zin natuurlijk meer specialistische kennis dan bijvoorbeeld een schaal of een glas dat kapot is gegaan. Vaak wordt kapot glas gewoon weggegooid, maar het is beter om kapot of overbodig glas in de glasbak te gooien. Glas is namelijk een materiaal dat prima te recyclen is en dus goed een tweede leven kan krijgen.

Het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld thuis een schaal uit je handen hebt laten vallen. Helaas was deze schaal een kostbaar erfstuk en ben je eraan gehecht. Gelukkig kan ook glas, of porselein, goed worden gerepareerd. Het spreekt voor zich dat het succes van de reparatie natuurlijk ook afhangt van de gecompliceerdheid van de breuk. Wanneer je schaal in honderden scherven is gevallen, moet je je misschien toch nog eens achter de oren krabben of het wel te doen is om te repareren. Enkele breuken en zeker rechte breuken kunnen echter vaak prima worden gerepareerd en krijgen op die manier een tweede leven.

Er zijn een aantal soorten lijm die goed in te zetten zijn voor een glas reparatie. Epoxyharslijm is sterk en bovendien hittebestendig, wat het dus ook geschikt maakt om servies te repareren dat je nog wilt gebruiken voor (warme) dranken of eten. Je kunt ook contactlijm gebruiken, dit droogt sneller. Dit sneller droger drogen kan zowel een nadeel als een voordeel zijn. Het ligt er wederom aan hoe gecompliceerd de breuk is en hoeveel vlakken er gelijmd moeten worden.

https://www.glasned24.nl