Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

wat doet een dierenarts precies?

Een dierenarts houdt zich vooral bezig met het onderzoeken en behandelen van dieren. Als eerste wordt vastgesteld of er sprake is van ziekte of verwonding en kijkt de dierenarts of tekenen van ziekte tegen gegaan kunnen worden. Iets wat ook bij de dagelijkse werkzaamheden van een dierenarts behoort is het advies geven aan de eigenaar en het controleren van dierenverblijfplaatsen. De meeste dierenartsen behandelen alleen kleinere dieren als honden, katten, vogels en kleine knaagdieren omdat ze dit leuker vinden. Maar ook heb je dierenartsen die grotere dieren zoals paarden, schapen, koeien en varkens behandelen. Deze artsen worden ook wel veeartsen genoemd. Er zijn veel verschillende dierenarts klinieken, zo heb je ook huisdierenziekenhuis Eindhoven.

 

Het beroep dierenarts

Ben je graag met dieren? Dan is dierenarts misschien wel een geschikt beroep voor jou. Je bent de hele dag bezig met hun gezondheid en welzijn, dit is iets wat je leuk vindt en je krijgt er ook nog eens voor betaald. Maar vergis je niet, de opleiding tot dierenarts is niet voor een ieder en kost behoorlijk wat tijd. Na een VWO opleiding met vakkenpakket Gezondheid & natuur kun je beginnen aan de 6 of 7 jaar lang durende opleiding om dierenarts te worden. Je gaat dan studeren aan de universiteit in Utrecht, de enige school in Nederland die jou de kans bied om dierenarts te worden. In enkele gevallen is het mogelijk om met een HBO te beginnen aan de opleiding. Eenmaal je diploma op zak begin je in de meeste gevallen als assistent. Assistent zijn brengt namelijk al een heleboel verantwoordlijkheden met zich mee. Op den duur word een assistent zelf dierenarts. Je kunt er dan zelf voor kiezen om je eigen dierenpraktijk te starten.

 

Dierenziekenhuis Eindhoven

Breng je hond, kat of knaagdier om de zoveel tijd even langs Dierenziekenhuis Eindhoven. De gespecialiseerde dierenartsen van dit dierenziekenhuis staan 24 uur per dag voor klaar jouw viervoeter. De gezondheid van je huisdier is minstens nét zo belangrijk als die van jezelf of die van je familie. Net als dat jij een paar keer per jaar naar de tandarts of dokter moet, geldt dat ook voor huisdieren.

https://www.dierenziekenhuiseindhoven.nl/