Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Beste manieren om je werkplek schoon te houden

Een schone werkplek is belangrijk. Is je bureau opgeruimd, zit je toetsenbord niet vol met stop en worden de vensterbanken regelmatig afgenomen, dan werk je lekkerder. Verder is het ook veel beter voor je gezondheid als je werkplek schoon is. Een muis, een telefoon en een toetsenbord bevatte vaak enorm veel bacteriën. Vaak zelfs meer dan een wc-bril. Hoe zorg je voor een schone werkplek?

Toetsenbord en beeldscherm computer

Het toetsenbord en het beeldscherm van je computer kun je het beste even elke dag reinigen. Dit doe je heel gemakkelijk met speciale reinigingsdoekjes. Het kost je dan ook nauwelijks tijd en je begint elke dag met schone spullen. Een je regelmatig een broodje achter je bureau, maak dan ook zeker dagelijks je bureaublad schoon. Je wilt tenslotte niet al je paperassen onder de kruimels en de vlekken hebben.

Leeg elke dag de prullenbak

Zorg voor routines die je elke dag even doet. Of laat doen, dat kan natuurlijk ook. Maak je zelf je werkplek schoon, dan is een vaste volgorde wel handig. De kans is in dat geval groter dat je het elke dag volhoudt. De prullenbakken leeg je natuurlijk aan het einde van de dag. Dan begin je de volgende dag tenminste weer schoon. Zeker in de zomer gaat het stinken als je de afvalbak niet dagelijks leegt.

Bepaalde plekken elke dag zuigen

Wordt er op een bepaalde plek gegeten, zuig daar dan elke dag. Je hebt tenslotte geen zin in insecten en knaagdieren rondom je werkplek. Achter je meubels zuig je ongeveer een keer in de twee weken. Zo voorkom je een opeenhoping van enorme stofnesten. Zuig ook zeker je bureaustoel. Je wilt niet weten hoeveel huidschilfers zich daar over het algemeen bevinden. Elke dag even de stofzuiger erover en je zit dagelijks op een schone stoel.