Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Bedrijfssoftware voor extra efficiëntie

In een bedrijf dat goed draait, is efficiëntie cruciaal om dat ook zo te houden. Voor een efficiënte werking gaan bedrijven steeds vaker op zoek naar een slimme oplossing om bedrijfsprocessen sneller en makkelijker te laten verlopen. Zo zijn er bureau’s die bedrijven oplossingen aanbieden in de vorm van software en apps die bedrijven helpen om hun prestaties te verbeteren. Bedrijfsprocessen worden zo geïntegreerd en verlopen veel vlotter.

Een goed voorbeeld hiervan is urenadministratie. Een goed inzicht in de urenadministratie kan kostbare informatie opleveren over de tijd die wordt besteed aan de verschillende activiteiten van het bedrijf en of deze dan ook rendabel zijn. Ook als er voor een opdrachtgever gewerkt wordt, is het belangrijk een goed overzicht te hebben over de gewerkte uren voor de facturatie ervan. Er zijn verschillende vormen van software beschikbaar die helpen om de urenadministratie bij te houden: er zijn boekhoudprogramma’s waar er oplossingen in verwerkt zitten om uren bij te houden, maar ook speciale programma’s voor urenregistratie. Deze laten toe dat uren makkelijk worden bijgehouden op een cloud, zodat de informatie beschikbaar is via mobiele apps en andere toepassingen. Ook kunnen deze oplossingen makkelijk gekoppeld worden aan andere programma’s voor online boekhouden.

Een ander voorbeeld waarbij de integratie van bedrijfsprocessen in software en apps een efficiënt voordeel is, is contract mangement. Veel voorkomend is dat contracten worden beheerd in een spreadsheet (bijvoorbeeld Excel), maar dat draagt veel risico’s mee: informatie kan per ongeluk verwijderd worden, contracten kunnen verlopen zonder dat iemand dit opmerkt. Ook hier bieden speciale software en apps een antwoord. Contract management software zorgt ervoor dat alle contracten op één plaats bewaard kunnen worden en het overzicht makkelijk behouden wordt en de software stuurt herinneringen wanneer er contracten bijna zullen verlopen. Daarnaast biedt het meer inzicht in met wie de contracten lopen, wat ze inhouden, wie er verantwoordelijk voor is, wat de waarde van het contract is enzovoort. 

Deze twee voorbeelden tonen wat voor een belangrijke rol software en apps voor de intagratie van bedrijfsprocessen te bieden hebben aan bedrijven. De bedrijfsprocessen worden efficiënter, makkelijker en overzichtelijker.

https://www.mysolution.nl