Bedrijventrefpunt
Image default
Banen en opleidingen

Zet een stap in je carrière met outplacement en loopbaanbegeleiding

Als je gebruik maakt van outplacement en loopbaanbegeleiding kan het een stuk makkelijker zijn om je carrière weer een boost te geven. Dat kan nodig zijn als je wordt ontslagen bij een reorganisatie of als je werk bij je huidige werkgever komt te vervallen. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je kiest voor loopbaanbegeleiding omdat je niet gelukkig bent met je huidige werk maar niet duidelijk voor ogen hebt wat je dan wel wilt. Ook kan het zo zijn dat je moet omscholen vanwege arbeidsongeschiktheid. In al deze gevallen kan een bureau voor loopbaanbegeleiding uitkomst bieden. Carrièrepoort is zo’n bedrijf die je in al deze gevallen helpt.

Wat doet een bureau voor loopbaanbegeleiding voor je?

Als je een bureau voor loopbaanbegeleiding in de arm neemt, dan volgt er altijd eerst een intakegesprek. De begeleider maakt aantekeningen om te inventariseren wat de uitgangspositie is. Vervolgens worden in volgende gesprekken stappen gezet om het beoogde doel te bereiken. Dit kan van alles zijn. Een baan bij een ander bedrijf, ook wel outplacement genoemd, of omscholing zodat je binnen je huidige bedrijf een andere functie kan gaan bekleden. Maar ook als je zelf tot de conclusie komt dat je iets anders wilt gaan doen, kan begeleiding bij een andere loopbaan je wellicht verder helpen. Veel bureaus voor loopbaanbegeleiding werken dan ook zowel voor particulieren als voor werkgevers die een medewerker voor begeleiding aanbieden.

Neem contact op met deze specialist

Een ervaren bureau vinden voor outplacement of loopbaanbegeleiding kan soms best lastig zijn. Het is zaak het kaf van het koren te scheiden en een goede keuze te maken. Wil je een ervaren bureau met kennis van zaken, neem dan zeker eens contact op met Carrièrepoort. Zij weten precies hoe een traject het beste kan worden ingezet. Op de website kun je meer lezen over de te volgen werkwijze. Deze verschilt overigens per situatie, want de aanpak is altijd persoonlijk.