Bedrijventrefpunt
Image default
Banen en opleidingen

Goed voorbereid aan de slag met een traineeship overheid

Een traineeship overheid volgen is een goede manier om een loopbaan in de publieke sector te beginnen. Tijdens zo’n traineeship wordt er namelijk veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling en volgt u een leertraject. Voor de meeste mensen biedt een traineeship snelle doorgroeimogelijkheden en is het een extra stimulans voor een veelbelovende carrière bij de overheid.

Wat houdt het traineeship overheid in?

Een traineeship bij de overheid duurt twee jaar en gedurende deze periode ontwikkelt u zich tot een professional in de publieke sector. U gaat aan de slag bij een opdrachtgever (dit kan een gemeente of andere publieke organisatie zijn) en proeft dus meteen hoe het is om in de praktijk te werken. Daarnaast volgt u met andere trainees een opleidingsprogramma waarin u onder andere workshops en cursussen krijgt over uw persoonlijke ontwikkeling. Op deze manier kunt u richting geven aan uw carrière en ontdekken wat het beste bij uw ambities en persoonlijkheid past.

Bekijk de mogelijkheden met een traineeship overheid.

Extra goed voorbereid zijn dankzij een traineeship overheid

De overstap van het studentenleven naar het werkende leven valt soms best zwaar. Uiteraard zal dit op den duur wel wennen, maar alle extra voorbereiding en hulp is dan welkom. Bij een traineeship overheid onderzoekt u welke waarden, drijfveren, krachten, valkuilen en leerpunten u bezit en daarnaast ontdekt u ook welke communicatie-, werk- en leiderschapsstijlen er allemaal zijn. Met deze kennis bent u beter voorbereid op de uitdagingen die u vast en zeker tegen zult komen tijdens uw loopbaan. Na het afronden van het traineeship bij de overheid kunt u in de meeste gevallen aan de slag bij de opdrachtgever om bijvoorbeeld als adviseur of consultant te werken.

Bekijk hier of jij ook past bij deze pioniers van morgen.