Bedrijventrefpunt
Image default
Auto’s en Motoren

Keuze voor operational lease maken

bedrijfsauto leasen 

Als je een auto wilt aanschaffen maar er niet meteen een grote som geld voor beschikbaar hebt kun je ook kiezen voor operational lease. Dit is een vorm van leasen waarbij je zelf gebruik kunt maken van de wagen maar niet altijd de (economische) eigenaar wordt tijdens de leasetermijn.

Kiezen tussen twee vormen van operational lease

Operational lease komt het meest voor in de autowereld. Je kunt een keuze maken tussen full operational leasen en netto operational leasen. In het eerste geval betekent dit dat degene die het leasecontract verstrekt de eigenaar blijft van het voertuig. De kredietverstrekker blijft eigenaar maar dit betekent tevens dat alle kosten die er aan de auto komen voor rekening van deze verstrekker zijn. Mocht er onderhoud nodig zijn, heb je schade gereden of wordt er een premie betaald voor de verzekering? Dan heb je daar als rijder niets mee van doen omdat dit allemaal voor je geregeld wordt. Bij bepaalde contracten is het zelfs mogelijk dat de brandstof vergoed wordt.

Altijd dezelfde kosten

Groot voordeel dat veel mensen aanspreekt is dat je zelf nergens geen omkijken meer naar hebt. Je betaalt iedere maand een van tevoren vastgesteld bedrag zodat je precies weet waar je aan toe bent. Er kunnen nooit geen extra kosten bijkomen zodat je altijd hetzelfde blijft betalen.

Nooit eigenaar of belastingvoordeel

Nadeel van full leasen is dat je nooit eigenaar zult worden van het voertuig. Bij andere vormen van leasen is dit wel mogelijk als je aan het einde van de leaseperiode alles afgelost hebt. Daarnaast heb je bij full lease geen belastingvoordeel en kun je de wagen niet afschrijven als je als ondernemer een boekhouding voert omdat je er economisch gezien geen eigenaar van bent en de wagen dus niet in jouw boeken komt te staan.

https://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl/