Bedrijventrefpunt
Image default
Auto’s en Motoren

De twee meest voorkomende soorten autoschade

Ben jij nou echt een pechvogel met een rijbewijs? Dan zal je de dingen die ik in dit artikel ga opnoemen zeker heel erg goed herkennen. Dit artikel gaat namelijk over de drie meest voorkomende soorten van autoschade in Nederland. Iedereen heeft wel eens een wat slechtere dag en als je dan ook nog met de auto op stap moet, dan kan er wel eens iets mis gaan. Maar ook als jij heel goed oplet, kan het toch zomaar zijn dat je vergeet in de achteruitrijcamera te kijken en je zo tegen een geel paaltje op botst. En dan heb je schade. Hoewel de meeste mensen wel een verzekering hebben die hun autoschade dekt, is het toch heel vervelend en is het een heel gedoe. De auto moet dan weer naar de garage en jij hebt dan geen vervoersmiddel. Daarom geldt ook bij deze situaties dat voorkomen beter dan genezen is.

 

De eerste vorm van autoschade die ik ga bespreken is bumperschade. Dit is ook gelijk de meest voorkomende soort schade in Nederland, meer dan de helft van de bestuurders heeft er wel eens mee te maken gehad. Weet je wat echt grappig is? Bumperschade komt meestal aan de rechterkant van de auto voor. Dat komt omdat we vaak aan de rechterkant file parkeren.

 

De volgende soort schade die ik ga bespreken, is parkeerschade. Dit kan en vorm zijn van bumperschade en ruim 18% van alle soorten schade wordt gemaakt tijdens het parkeren. Parkeren is en blijft voor veel van ons een lastig onderdeel van een reis, maar gelukkig zijn er manieren om het parkeren makkelijker te maken voor jezelf. Je kan bijvoorbeeld een achteruitrijcamera inbouwen, zo heb jij meer zicht op wat er achter je gebeurt. Je kan ook aan een van je passagiers vragen of ze willen uitstappen en vragen of ze je willen begeleiden bij het parkeren.

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/