Bedrijventrefpunt
Image default
Aanbiedingen

Betrouwbare e-ketels koop je nu bij elektrischeboiler.eu.

Betrouwbare e-ketels koop je nu bij elektrischeboiler.eu.

De meeste Nederlandse huishoudens hebben geen elektrische CV ketel eenvoudigweg omdat ze nog aangesloten zijn op aardgas. 
Aardgas is een fossiele brandstof waar CO2 bij vrijkomt bij de verbranding, dit leidt tot klimaatverandering. Om deze klimaatverandering terug te dringen, zijn er op 28 juni 2019 in Parijs afspraken gemaakt om de CO2 uitstoot te reduceren tot een minimum. Het zogeheten klimaatakkoord.

De overheid heeft bepaald dat Nederland voor 2050 klimaatneutraal moet zijn en we allemaal gebruik moeten gaan maken van duurzame energiebronnen om te koken en je huis te verwarmen.

De politiek maakt zich daarom hard om vanaf 2021 een duurzame warmtebron verplicht te stellen. Zodra dit definitief is, is het niet langer meer mogelijk om na 2021 nog een gasgestookte CV-ketel te laten plaatsen. Er zijn al verschillende alternatieven beschikbaar, waaronder dus de elektrische centrale verwarmingsketel. 

 

 

Het verschil tussen een gasgestookte en elektrische CV-ketel

Een CV-ketel is in bijna alle huishoudens het kloppend hart van het verwarmingssysteem. De meeste woningen maken op dit moment gebruik van een CV-ketel gestookt op aardgas.

De CV-ketel verbrandt het aardgas en verwarmt zo het CV-water dat door de circulatiepomp naar de radiatoren en/of vloerverwarming wordt gepompt. 
Met de thermostaat wordt de temperatuur in de woning geregeld. Een CV-ketel op aardgas is aangesloten op een rookgasafvoerkanaal of schouw om de vrijgekomen rookgassen af te voeren.
Een elektrische CV-ketel werkt, zoals de naam al doet vermoeden op elektriciteit en biedt hiermee dus de mogelijkheid om gasloos te wonen. Een elektrische CV-ketel is vele male veiliger omdat deze ketel geen koolmonoxide (CO) produceert, er is geen rookgaskanaal nodig en je hebt geen pijpen op je dak, de e-ketel kan zodoende overal geplaatst worden. 

Een e-ketel is hartstikke stil, er is geen geluid van een ventilator zoals bij een gas ketel er geen geluid van een compressor zoals bij een bodem warmtepomp en ook geen buitengeluid zoals bij een warmtepomp.

Met een elektrische ketel kun je water maken van 70°C. Dit is belangrijk voor veel woningen waar radiatoren aanwezig zijn en geen ‘laag temperatuur systeem’ zodat zo een e-ketel heel goed kan worden toegepast. Hoe anders is dat bij een warmtepomp, waarbij een ‘laag temperatuur systeem’ echt noodzaak is. Een elektrische CV slijt nauwelijks, en is zo goed als onderhoudsvrij.

De allerbeste deals vind je op de website van elektrischeboiler.eu die al jaren elektrisch aangedreven aparatuur (ook elektrische boilers dus!) verkoopt en je tevens kunnen bijstaan bij het maken van de juiste keuzes.

Kijk maar eens op hun website en laat je verrassen door de zeer scherpe prijzen en het riante aanbod.

elektrischeboiler.eu

 

https://elektrischeboiler.eu/categorie/elektrische-cv/