Bedrijventrefpunt
Image default
Aanbiedingen

Bedrijfsfotografie regio Zwolle

Bij een goede bedrijfspresentatie horen goede foto’s. Of u nu een handelsbedrijf bent, een productiebedrijf, een winkel of zelfstandige zonder personeel, voor online presentatie, brochures en nieuwsbrieven bepalen de foto’s samen met de grafische vormgeving de eerste indruk. En natuurlijk moet dit een professionele indruk zijn waarin u communiceert dat u uw (potentiele) klant serieurs neemt maar ook u zelf. De marketing communicatie is natuurlijk maar één onderdeel van uw communicatie, maar de verwevenheid met andere communicatie vormen is groot. Als u uw klanten ontmoet en binnehaalt door netwerken, zullen zij achteraf op zoek gaan naar een bevestiging en meer informatie. Ook uw eventuele buitendienstmensen hebben goed beeldmateriaal nodig om de potentiele klant iets te laten zien over het bedrijf en haar aanbod door middel van brochure, tablet of presentatie.

 

Wat is nu eigenlijk Bedrijfsfotografie? 

Is dat een foto van het bedrijf? En zo ja wat is dat dan, het pand? De producten of het personeel? Dit geeft al aan dat een bedrijf zich niet in één foto laat presenteren. Sterker nog een foto van pand, product en personeel bestrijkt al drie disciplines van het vak fotografie. Een interieur en architectuurfotograaf kan vast uitstekende in-en exterieurfoto’s leveren, maar is hij of zij ook een goed portretfotograaf? Productfotografgie is weer een heel andere specialiteit. In dit artikel beperken we ons maar even tot algemene bedrijfsfotografie en laten productfotografie en reclamefotografie buiten beschouwing.

Een industrieel bedrijf zal bij bedrijfsfotografie denken aan: binnenkomende en uitgaande goederen, het productieprocess, het pand, machines en operators. Wellicht is er een laboratorium, een afdeling productontwikkeling, prototyping etc. Maar ook zaken als presentaties, gebruikerstrainingen en instructies, klant advies gesprekken, ontvangst aan de receptie kunnen meegenomen worden. Ook zijn de historie en de mensen achter het bedrijf belangrijk. Portretfotografie dus van mensen in de werkomgeving, profielfoto’s etc. Voor een zelfstandige professional is wellicht een profielfoto aangevuld met wat illustratief beeldmateriaal voldoende. 

 

Fotograaf Zwolle

Als u op zoek bent naar een fotograaf zult u zien dat fotografen vaak in één of enkele disciplines uitblinken. Moet je dan meerdere fotografen hebben? Dat werkt in de praktijk niet handig. Bij STUDIOVHF in Zwolle vind u de meeste disciplines vertegenwoordigd met een boven gemiddeld niveau. De foto’s in de voorbeeld video hieronder is samengesteld uit foto’s gemaakt voor grote industrielen en kleine zelfstandigen:

 

Fotograaf Vincent Hartman is door zijn lange ervaring inmiddels een alround fotograaf geworden. Daarnaast werkt de fotostudio met een aantal jonge fotogafen in part-time dienst en is het fotografie bedrijf een erkend leerbedrijf. Hierdoor blijft de studio zich ontwikkelen en bij de tijd.

Wij hopen dat u nog even doorklikt naar onze site en horen graag van u!

 

https://www.studiovhf.com/