Bedrijventrefpunt
Aanbiedingen

Alles wat jij moet weten over een (solar) tekstkar

 

In deze blog willen we jou graag meenemen in de wereld van de (solar) tekstkar. Wanneer je veel op de weg te vinden bent, ben je deze verrijdbare kar met informatiescherm waarschijnlijk al vaker tegengekomen. Bijvoorbeeld bij wegwerkzaamheden. Het kan ook zijn dat je geen flauw idee hebt waar we het over hebben. Daarom zullen we in deze blog wat dieper ingaan op de volgende vragen: wat is een tekstkar? Waar kan ik een tekstkar voor inzetten? Hoe werkt een solar tekstkar? En waar kan ik een solar tekstkar aanschaffen? Lees snel verder als je graag antwoord wilt op deze vragen. 

 

Wat is een tekstkar?

 

Zoals hierboven al even kort is benoemd is een tekstkar een verrijdbare wagen waarop een groot scherm is bevestigd. Op dit scherm kunnen diverse teksten worden weergegeven. Onder de kar zitten wieltjes zodat deze makkelijk verplaatst en verreden kan worden. Een tekstkar kan vaak met een trekhaak achter een ander voertuig zoals een auto worden gehangen.

 

Waar kan ik een tekstkar voor inzetten?

 

Tekstkarren worden vooral gebruikt langs de weg, bijvoorbeeld bij wegwerkzaamheden of wanneer er een ongeluk is gebeurd. Het kan namelijk zijn dat er hierdoor een rijstrook is afgesloten of dat het verkeer moet worden omgeleid. Door een tekstkar neer te zetten kunnen overige weggebruikers ruim op tijd en op een duidelijke manier geïnformeerd worden over het mogelijke gevaar dat hierdoor ontstaat. Tekstkarren zijn dan ook vaak informatief of waarschuwend van aard, maar ze kunnen echter ook op een promotionele manier worden ingezet.

 

Hoe werkt een solar tekstkar?

 

Het verschil tussen een normale tekstkar en een solar tekstkar zit hem in de manier waarop het scherm van energie wordt voorzien. Solar tekstkarren werken namelijk op zonne-energie. De zonnepanelen die aan deze wagens zijn bevestigd vangen het zonlicht op en zetten dit om in energie. Met deze energie wordt het display gevoed. In de maanden april tot en met september schijnt de zon langdurig genoeg om de solar tekstkarren volledig van energie te voorzien. Dit maakt deze karren zeer milieuvriendelijk. 

 

Waar kan ik een solar tekstkar aanschaffen?

 

Zou je graag een solar tekstkar willen aanschaffen? Neem dan eens een kijkje op trafficsafetysystems.eu. Hier vind je diverse solar tekstkarren die geheel naar wens voor jou op maat gemaakt kunnen worden. De prijs is op aanvraag. Vraag hiervoor een offerte aan.

 

https://www.trafficsafetysystems.eu/nl/