Bedrijventrefpunt
Zakelijke dienstverlening

Arbeidsdeskundig bureau

Voor een medewerker van mij moet ik een arbeidsdeskundig onderzoek laten maken. Dat kunnen wij niet zelf doen. Maar moet worden gedaan door een erkend arbeidsdeskundig bureau. Zij maken vervolgens een arbeidsdeskundig onderzoek met daarin de situatie beschreven, na gesproken te hebben met de werkgever, werknemer en vervolgens met alle betrokkenen. Echter wist ik helemaal niet dat dit verplicht is! Daarom ben ik direct op zoek gegaan naar zo’n bureau die dit voor mij kan regelen. Gelukkig heb ik veel zakelijke connecties. En ben ik bij een aantal gaan navragen hoe zij dat doen. Daarbij kreeg ik van een paar hetzelfde antwoord: een arbeidsdeskundig onderzoek laten maken door ADXpert.

Arbeidsdeskundig onderzoek

Toen ik hen opbelde, werd ik doorverbonden met een arbeidsdeskundige. Hij was heel erg behulpzaam en vroeg mij naar de situatie. Daarbij gaf ik aan dat ik een ondernemer ben met steeds meer personeel. Iedereen functioneert prima. Op één na. En diegene is gewoon simpelweg heel erg vaak ziek. Dat ben ik natuurlijk beu. Daarom ben ik gaan uitzoeken of dat ik hem eruit kan gooien. maar toen kwam ik er ook achter, dat het verplicht is om een arbeidsdeskundig onderzoek te laten maken. De arbeidsdeskundige bevestigde dit en vulde aan dat dat komt doordat het wellicht mogelijk is dat de werknemer in een andere functie binnen hetzelfde bedrijf kan blijven werken. Dan zou de ziekte echter wel moeten komen door het werk wat hij uitvoert. Want wanneer dat niet het geval is, kan hij ook in de andere functie ziek worden.

Werknemer ontslagen

Uiteindelijk was de uitslag ervan dat wij afscheid kunnen gaan nemen van de werknemer. Hij zal helaas niet kunnen functioneren in een andere functie, omdat er wordt ingeschat dat hij dan ook regelmatig ziek zal zijn.

ADXpert wil ik hartelijk danken voor het uitvoeren van het arbeidsdeskundig onderzoek. Zij hebben ervoor gezorgd dat er nu veel meer duidelijkheid is.

Gerelateerde artikelen

Waar u op moet letten als u een koelcel gaat huren

Aanrader: Arbodienst vergelijken!

Kwaliteitsnormen van stalen buizen