Bedrijventrefpunt
Image default
Zakelijke dienstverlening

Online Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen

Online Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen

VOG aanvragen is tegenwoordig een snel en eenvoudig proces. U kunt het aanvraagformulier op uw computer invullen of telefoon, en het hele proces zou slechts een paar minuten moeten duren.

De Verklaring Omtrent het Gedrag is een belangrijk document dat voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om aan te tonen dat u geen strafblad hebt. Dit kan nuttig zijn bij sollicitaties, reizen naar het buitenland of het huren van onroerend goed.

Wanneer u online een Verklaring Omtrent het Gedrag aanvraagt, moet u een aantal basisgegevens over uzelf verstrekken. Dit zijn onder andere uw naam, e-mailadres, werk etc. en waarvoor u de VOG aanvraag doet.

VOG aanvragen werkgever

Als u een Verklaring Omtrent het Gedrag aanvraagt als werkgever, kunt u zelf de screeningsprofielen selecteren waarop uw werknemers gescreend moeten worden. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een VOG voor uw werknemer die met kinderen gaat werken, kunt u kiezen voor het screeningsprofiel ‘Onderwijs’ of “84 & 86”.

Nadat u het aanvraagformulier heeft ingevuld, moet u de leges betalen. De kosten bedragen €40,35 per aanvraag. U kunt de kosten betalen met iDEAL.

Zodra de betaling is verwerkt, ontvangen uw medewerkers een e-mail met verdere instructies over hoe zij hun online aanvraag kunnen voltooien.

De Verklaring Omtrent Gedrag wordt meestal binnen 10 werkdagen naar de werknemer verstuurd. 

 

VOG aanvragen zonder werkgever

De VOG aanvragen zonder de tussenkomst van een werkgever is mogelijk. Dit kun je vrij eenvoudig binnen een minuut doen door je Verklaring Omtrent het Gedrag aan te vragen via mijnvogaanvragen.nl. Deze website is in het Nederlands.

U moet een aantal persoonlijke gegevens invullen en de kosten van €40,35 betalen. U kunt de kosten betalen met iDEAL. Nadat u het aanvraagformulier heeft ingevuld en de kosten heeft betaald, ontvangt u een e-mail met verdere instructies over hoe u uw online aanvraag kunt voltooien.

De Verklaring Omtrent Gedrag wordt doorgaans binnen 10 werkdagen naar u verzonden.

Hoe weet ik welke screeningsprofiel ik moet kiezen?

Er zijn verschillende screeningsprofielen voor verschillende doeleinden. Sommige werkgevers vragen voor bepaalde functies te kiezen voor een specifiek screeningsprofiel. Zo kun je denken aan een dokter, die moet kiezen voor “45 – gezondheid” of een docent die moet kiezen voor “60 – onderwijs”. Als u niet zeker weet welk screeningsprofiel u moet kiezen, kunt u altijd contact opnemen met de organisatie of werkgever voor meer informatie. De experts van mijnvogaanvragen.nl kunnen je ook helpen hierbij. Als je niet weet welke profiel je moet selecteren, kan je gewoon kiezen voor “Onbekend”. De specialisten zullen dan de bijbehorende profielen selecteren voor je. Een overzicht van alle beschikbare screeningsprofielen en de kosten voor het aanvragen van een VOG vindt u op de website van mijnvogaanvragen.nl – dé online VOG-loket.

Ik heb een strafblad, kan ik toch een VOG krijgen?

Ja, ook als u een strafblad heeft kunt u een VOG aanvragen. De Ministerie van Veiligheid en Justitie kijkt naar de relevantie van de misdrijf en de functie waarvoor u een aanvraag doet voor een VOG. Indien het geen belemmering vormt voor de samenleving, kunt u alsnog in aanmerking komen voor een VOG.Bewijs van goed gedrag aanvragen

U kunt een Verklaring Omtrent het Gedrag vrij eenvoudig en snel online aanvragen. Het enige wat u nodig heeft is een internetverbinding en een apparaat zoals een computer, laptop of telefoon. U hoeft geen afspraak te maken bij de gemeente, niet te wachten op uw beurt bij de gemeente of ook niet uw VOG ophalen bij de gemeente. Uw VOG wordt thuis opgestuurd via de post. Een vog aanvragen duurt maar 1 a 2 minuten.

Mocht u vragen hebben over het aanvragen van een VOG, dan kunt u altijd contact opnemen met de specialisten van mijnvogaanvragen.nl. Het team helpt u graag verder en beantwoordt al uw vragen over het VOG aanvraagproces.

 

https://www.mijnvogaanvragen.nl/