Bedrijventrefpunt
Image default
Zakelijke dienstverlening

Life coach voor persoonlijke groei

Heb je het idee dat je niet meer vooruit komt in het leven? Wil je je verder ontwikkelen, maar weet je niet zo goed hoe? Dan is een life coach misschien iets voor jou. Een life coach is een persoon die jou helpt verder te groeien. Juist wanneer je dat niet meer lukt vanuit eigen motivatie bijvoorbeeld. Of wanneer andere begeleiding in je leven wegvalt. Tijdens school, studie en startersfuncties is begeleiding heel vanzelfsprekend, maar als je voor jezelf begint of langer in een bedrijf of functie zit, valt dit vaak weg. 

 

Hoe werkt dat?

Dan is een life coach iemand die je daarbij kan helpen. Om die weggevallen begeleiding op zich te nemen. Een life coach is niet iemand die je met persoonlijke, mentale problemen zal helpen. Ook zal hij of zij je niet per definitie helpen groeien in de functie die je hebt in een bedrijf of als ondernemer. Het gaat met name om persoonlijke groei. Dat is iets dat na de studiejaren en startersjaren vaak lastiger wordt, omdat er minder aandacht voor is. Met een life coach maak je die aandacht hiervoor. 

 

Voor wie is dit?

Iedereen kan een coach inschakelen. Zelfs als je geen baan of onderneming hebt. Je zoekt gewoon contact met zo iemand en bespreekt de mogelijkheden. Door te overleggen over jouw verwachtingen en zijn of haar mogelijkheden, weet je wat je kunt bereiken of waar je aan kunt werken. Sommige coaches specialiseren zich op bepaalde gebieden, anderen zijn juist breder georiënteerd. Het is dus maar net wat jij precies van zo iemand wil. En daar valt over te praten. 

 

Waar vind ik een life coach?

De beste manier om een passende coach te vinden is in gesprek gaan. Dit kan met coaches die je vindt door online te zoeken in je omgeving bijvoorbeeld. Maar je kunt ook in je eigen netwerk van professionals, vrienden of familie vragen naar hun ervaringen. Dit zou je ook online kunnen doen, maar van collega’s, vrienden en familie kun je vaak beter inschatten of wat voor hen werkt, ook bij jou zal passen. 

 

Op Wensingcoaching.nl lees je alles over coaching op maat.

 

https://wensingcoaching.nl/life-coach/