Bedrijventrefpunt
Image default
Zakelijk

Tauron Community: de digitale snelweg tussen maakindustrie en e-commerce

Lange tijd bleef de maakindustrie weg van de online verkoopmogelijkheden. “Te complex”, “te riskant”, “lage ROI” waren enkele van de veelgehoorde excuses.

In 2020 moesten veel leiders hun standpunt echter heroverwegen. Door de verstoringen in de toeleveringsketen en de sluiting van fysieke winkels, zagen veel bedrijven zich afgesneden van hun belangrijkste verkoopkanalen – de distributeurs en leveranciers.

Bedrijven met een e-commerceaanwezigheid daarentegen werden positief verrast door het toegenomen aankoopvolume:

In maart 2020 haalde 30% van de productiebedrijven en 30% van de distributiebedrijven 60%-80% van hun wereldwijde inkomsten uit B2B e-commerce.

De pandemie versnelde reeds bestaande verschuivingen in B2B aankoopfunnels, waardoor nog meer klanten tijdens alle stadia van hun onderzoek een beroep doen op online mediums. Dit is dus niet alleen voor de maakindustrie interessant, maar ook voor de E-commerce ondernemer. Deze kan nu immers meer goederen aanbieden en ook nog eens producten van hogere kwaliteit of zelfs handgemaakte producten uit de regio. Maar hoe komen de maakindustrie en de E-commerce ondernemer dan uiteindelijk bij elkaar terecht, als ze in zo’n andere wereld leven? Het antwoord daarop is het online platform Tauron Community. Hier kunnen ze met elkaar communiceren en samen tot oplossingen komen om beide meer te halen uit de huidige omstandigheden. De middelen en inzichten die je als E-commerce professional kunt bieden aan de maakindustrie en andersom zijn in overvloed aanwezig.

Een online gemeenschap als Tauron Community biedt je de unieke kans om te zien waar anderen in jouw positie mee bezig zijn. Deze beroepsgroepen geven je de kans om de vragen te stellen die je ’s nachts wakker houden en oplossingen te verkennen met degenen die zich hoogstwaarschijnlijk met hetzelfde probleem bezighouden. Of misschien hebben jij en je collega’s een nieuw product idee bedacht waarvan je denkt dat E-commerce teams het zouden moeten uitproberen! Of je nu kennis opdoet of inzichten deelt, dit online netwerk is een krachtige plaats voor E-commerce professionals en makers om samen te komen en van elkaar te leren.