Bedrijventrefpunt
Image default
Zakelijk

Met een elektrische cv ketel bespaar je het millieu en geld.

Met een elektrische cv ketel bespaar je het millieu en geld.

Overstappen van gas naar elektrisch is een duurzame keuze, bovendien; het vervangen van je oude gas ketel en/of boiler kan eenvoudiger en goedkoper gerealiseerd worden dan je zou denken.

De kosten die het aanleggen en het verbruik van een centraal verwarmingssysteem met zich meebrengt is natuurlijk wel afhankelijk van veel verschillende factoren, waarbij elke afzonderlijke factor de kosten soms aanzienlijk kan beïnvloeden.

De eerste belangrijke vraag die je je zou moeten stellen is, wil je een hagelnieuw centraal verwarmingssysteem installeren in een huis dat het nog nooit eerder heeft gehad of wil je de bestaande installatie vervangen of upgraden?

In de meeste huizen is reeds een centrale verwarming geïnstalleerd, maar soms vind je oude huizen of appartementen waar dit niet het geval is. Hier zal uiteraard veel overwogen moeten worden en veelal zullen de uiteindelijke kosten stijgen vanwege het aantal verschillende dingen dat aangeschaft moet worden. Net zo belangrijk is de overweging van welke installatie je nodig hebt, waar vaak een professionele en gekwalificeerde cv technicus betrokken zal moeten zijn.

Als je al een centrale verwarming hebt en je wilt gewoon een deel daarvan vervangen, zoals de ketel kunnen alle leidingen gewoon blijven zitten en zullen de kosten aanzienlijk lager zijn.

Sommige dingen zullen misschien alsog vervangen moeten worden, terwijl andere items uit het bestaande systeem kunnen worden hergebruikt en dus behouden blijven. 
Al deze verschillende aspecten zullen de kosten van het centrale verwarmingssysteem beïnvloeden.

 

 

De CV Ketel

Het type cv ketel, of dat nu een combi cv ketel, een condensatie cv ketelelektrische cv ketel, systeem cv ketel zullen qua kosten variëren. Oude cv ketels kunnen natuurlijk worden vervangen, maar worden veelal opgewaardeerd naar een moderner systeem.

Indien het gaat om het vervangen van de ketel, heeft het type ketel ook invloed op de kosten. Denk er alleen wel aan dat je in de nabije toekomst alleen nog een elektrische cv kunt laten plaatsen.
Naast de verschillende soorten ketels is de grootte van je huis eveneens een belangrijk aandachtspunt voor de ketelkosten. Een klein appartement heeft logischerwijs niet dezelfde cv ketel nodig als een huis met vier slaapkamers nodig zou hebben. Hierdoor is het lastig om installatiekosten van een ketel in te schatten zonder dat je alle verschillende factoren kent.

 

 

Warmtezenders

Hieronder verstaan we de radiatoren of vloerverwarming die warmte leveren aan individuele kamers in het gebouw. Vaak zijn deze al geïnstalleerd en kunnen ze opnieuw worden gebruikt. Maar niet alleen het aantal radiatoren heeft impact op de totale kosten, maar ook het toevoegen van meer radiatoren aan een centraal verwarmingssysteem heeft invloed op de kosten, omdat dan een systeem met grotere capaciteit nodig is.

 

Voor de nieuwste en goedkoopste elektrische cv’s en elektrische boilers moet je zijn bij; elektrischeboiler.eu.

Zij verkopen al jaren elektrisch aangedreven apparatuur zoals elektrische boilers, elektrische cv’s maar ook doorstroomapparaten, elektrische kachels en zelfs anti- kalk systemen. 

 

https://elektrischeboiler.eu/categorie/elektrische-cv/