Bedrijventrefpunt
Image default
Zakelijk

Een degausser inzetten?

Een computer wat weggaat bevat geregeld nog onwijs veel vertrouwelijke informatie. Dit zal eerst goed verwijderd moeten worden, maar hoe realiseer je het eigenlijk? Met alleen de computer compleet wissen heb je niet de garantie. Hiervoor zal de harde schijf vernietigd moeten worden. Compleet kapot maken is een oplossing, maar een harddisk degausser behoort ook tot de mogelijkheid. Echter rest dan nog wel de vraag of dat dit daadwerkelijk lukt. 

Veel fabrikanten zweren erop dat het werkt, de harddisk degausser zal ervoor zorgen dat de gegevens niet meer ingezien kunnen worden. Toch zijn er onderzoeken naar verricht om te achterhalen of dat het wel echt zo is. Zo ook bij IT Recycling. Zij hebben een test gedaan om te achterhalen of dat deze vorm van vernietigen ook daadwerkelijk resultaat biedt. Uit het resultaat bewijst het maar weer dat dit totaal geen werking heeft en de harde schijf dus niet vernietigd is hiermee. De harddisk is dan wel onbruikbaar om hem nog eens te gebruiken. Echter bevestigt dit dat de gevoelige informatie alsnog achterhaald kan worden. Het printplaatje vervangen en de informatie is gewoon weer te lezen! 

Compleet laten shredden!

Zoek jij de ultieme oplossing om vertrouwelijke informatie niet openbaar te krijgen? Dan kan je ervoor kiezen om de harde schijf te laten shredden. Deze methode zorgt ervoor dat er geen details openbaar komen en jij verzekerd bent van deze methode.