Bedrijventrefpunt
Image default
Woningen

Een stinkende riolering, oorzaak en oplossing

Je huis is de plek waar je tot rust komt. De plek waar je even ontsnapt aan je drukke werkleven. Daarom is het zo belangrijk dat je huis aangenaam blijft. Wanneer je last krijgt van rioollucht, dan kan dit al snel voor veel ongemak zorgen. Ontdek daarom de oorzaken van rioollucht, en de mogelijke oplossingen in deze blog, zodat je snel je huis weer ademvrij en gezellig kunt maken!

 

Wat zijn de oorzaken van rioollucht?

 

Rioollucht ontstaat door verschillende oorzaken. Dat is ook het lastige, want het is niet altijd makkelijk om te bepalen waar die vieze geur nu juist vandaan komt en zonder oorzaak is het ook moeilijk om het probleem op te lossen. Daarom hebben wij de mogelijke oorzaken voor je eventjes op een rij gezet!

 

Onvoldoende ontluchting

 

De eerste oorzaak van een vieze rioleerlucht kan een onvoldoende ontluchting van je riool zijn. Als het regent en je hebt een slechte ontluchting van je riool, dan drukt de regen de lucht uit het riool, waardoor de stank via de wc of afvoerputjes naar boven komt. Maar hoe weet je of er sprake is van onvoldoende ontluchting? Let op wanneer de vieze rioollucht naar boven komt. Als het harder stinkt wanneer het geregend heeft, dan is de kans groot dat de oorzaak bij de ontluchting ligt!

 

 Een lek in je waterleidingen

 

Ook dit is een vaak voorkomende oorzaak van rioollucht in huis. Controleer daarom altijd goed of er geen sprake is van een lekkage. Controleer zo grondig mogelijk de waterleidingen, maar ook het toilet, de afvoer, de vaatwasser, de cv-ketel en de wasmachine.

 

Een verstopping

 

Dit is waarschijnlijk de meest voorkomende oorzaak van die nare rioollucht in je huis! Daarnaast is deze oorzaak ook de makkelijkste achterhaalbare oorzaak! Als je toilet verstopt is, dan zal je zien dat het water hoger komt, en de toilet slecht doorspoelt. Dit kan dan de oorzaak zien van die nare lucht! Daarnaast kan het ook zijn dat je vaatwasser verstopt is, ook hier zal het water dan niet goed weglopen. Als de oorzaak bij je afvoerput van je douche zit, dan zal je bovendien nog een vreemd borrelend geluid horen.

 

Wanneer verstopping de oorzaak is, kan je eerst proberen om zelf te verstopping te verhelpen. Er bestaan namelijk verschillende producten die speciaal daarvoor gemaakt zijn. Soms is de verstopping echter zo erg, dat je beter een professional kan inschakelen!

 

Een verzakking van je rioolbuis

 

Een laatste mogelijke oorzaak is een verzakking van je rioolbuis. Als je buiten een nare geur ook kleine rioolvliegjes opmerkt, dan kan er sprake zijn van een rioolverzakking of een scheur. In dat geval is het best dat je meteen een professional inschakelt!

 

Rioollucht, wat nu?

 

Wanneer je last hebt van rioollucht in huis, wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk kwijtraken. Wat je doet is natuurlijk afhankelijk van de oorzaak, maar zorg er altijd eerst voor dat je je woning voldoende ventileert totdat de oorzaak van het probleem verholpen is. Want een nare lucht zoals deze kan al snel andere nare effecten met zich meebrengen, zoals hoofdpijn, duizeligheid en gebrekkig concentratievermogen!

Loodgieter Haarlem

Als de oorzaak van het probleem een verstopping is, dan kan je proberen om de verstopping zelf weg te werken, door het gebruik van passend gereedschap en producten. In alle andere gevallen is het beter dat je hulp vraagt van een professional, ook als de verstopping te erg is. De beste professional is natuurlijk een loodgieter! Op zoek naar een Haarlemse loodgieter? TFK-Installatieservice biedt je de beste loodgietersservice in Haarlem en omstreken. De professionals van TFK-Installatieservice zoeken naar de oorzaak van je rioolprobleem en geven je vrijblijvend hun professionele advies. Wil je snel van die vervelende geur af? Dan staat Loodgieter Haarlem, TFK-Installatieservice, paraat met zijn jarenlange expertise en de beste vakmannen. Je geurproblemen zullen in no time verholpen worden. Zoek dus niet langer naar een Haarlemse loodgieter!

 

 

https://loodgieter-haarlem.nu/riool-verstopt/