Bedrijventrefpunt
Image default
Woning en Tuin

Kunstgras op balkon

Ben je dat kale balkon helemaal zat? Wil je iets moois op je dakterras? Kunstgras is een uitstekende bedekking voor je dakterras en balkon. Je krijgt dan echt een gevoel van een kleine tuin. Zo zijn er natuurlijk nog meer voordelen te bedenken. Waarom zou je kunstgras op je balkon nemen?

Tuingevoel

Heb je geen tuin, maar wel een balkon, realiseer daar dan een tuingevoel. Dat doe je door middel van planten, maar je kunt zeker ook kunstgras op je balkon realiseren.
Lekker gevoel
Loop je over je balkon en ligt daar kunstgras, dan voelt dat totaal anders aan dan een gewone vloer. Zeker als je graag op blote voeten loopt, is het heel comfortabel om lekker over het gras te lopen. Bedenk ook hoe lekker dit kan zijn voor kinderen die er misschien kruipen.

Weinig onderhoud

Het voordeel van kunstgras op je balkon is dat je er weinig onderhoud aan hoeft te plegen. Het kunstgras ligt er gewoon en je haalt er alleen af en toe het vuil even van af. Je kunt het gras ook gewoon in de winter laten liggen.

Eenvoudig te plaatsen

Het is helemaal niet moeilijk om kunstgras op je balkon te leggen. Je koopt het en rolt het zo uit. Heb je tegels op je balkon, dan is het op zich wel handig om er een drukverdeeldoek onder te leggen. Anders zou je misschien de contouren van de tegels door het doek kunnen zien en dat is toch minder fraai. Een andere optie is iets dikker kunstgras.

Regenwater wordt goed afgevoerd

Kunstgras laat het regenwater gewoon door. Is dat even lekker. Voortaan geen vervelende plassen meer op je balkon. Zorg er wel voor dat de waterafvoer op het balkon goed is, anders kan het regenwater niet weglopen. Leg bijvoorbeeld drainagetegels onder het kunstgras. Dan weet je zeker dat de onderkant van het gras niet nat blijft. Je moet echt geen houten tegels onder het kunstgras hebben. Het is heel vervelend wanneer dat gaat rotten.

Geen niesbuien

Ben je een beetje bang voor gras omdat je nogal snel begint te niezen in de nabijheid van zo’n groen tapijtje? Bij kunstgras hoef je daar helemaal niet bang voor te zijn. Je zult nooit gaan niezen van kunstgras op balkon. Hoe naar het hooikoortseizoen ook is en hoe je ook je best moet doen om gras te vermijden, voor het kunstgras hoef je absoluut niet bang te zijn. Dit roept absoluut geen niesbuien op.