Bedrijventrefpunt
Image default
Woning en Tuin

Hout soorten lamelparket kiezen

Lamelparket is een veel gebruikte soort vloer. Deze vloer bestaat uit 3 verschillende lagen. Het voordeel van een lamelparket is dat het moeilijk te onderscheiden is van een echte houten vloer, maar dat het juist een stuk goedkoper is. Lamelparket heb je in verschillende soorten, maten, merken, kwaliteiten, prijzen, vormen, noem maar op! Maar het belangrijkste is dat je een keuze maakt wat het beste in je eigen huis past. Je moet nagaan of je moet gaan voor een super kwalitatieve of mag het ook een iets goedkopere zijn. Welke kleur past het beste bij de meubels en wat moet het lamelparket uitstralen. Als je dat na gaat kom je uit bij het lamelparket die het beste bij jou past! Lees in deze blog iets over de hout soorten van lamelparket.

Eiken hout of beuken hout?

De meest voorkomende hout soorten van de toplaag van lamelparket zijn eiken en beuken hout. Dit zijn tevens ook de meest bekende soorten hout. Ze verschillen kwalitatief niet veel van elkaar maar hebben allemaal wel een andere uitstraling. Allebei de hout soorten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en motieven. Waardoor ze niet veel van elkaar verschillen. Het nadeel van eiken hout is wel dat het slecht tegen ijzer kan, hierdoor kan het verkleuren. Daarom moet het hout hoe goed behandeld worden. Allebei de houtsoorten komen uit Europa of Azië. Maar beuken hout kan ook uit Noord-Amerika komen.

Lamelparket kopen bij Bax Houthandel

Bij Bax Houthandel hebben ze een groot assortiment aan houten vloeren. Zo ook aan lamelparket. Deze parketten hebben ze in verschillende merken. De meeste zijn gemaakt van Eiken of beuken hout. Ook heeft Bax Houthandel zijn eigen merk lamelparket. Het hout hiervan kopen ze zelf in, waardoor het niet duurder wordt door een tussenhandelaar. Ook recyclet Bax Houthandel veel hout. Deze verwerken zij in laminaat, lamelparket en houten vloeren. Wil je nog meer weten over Bax Houthandel? Of wil je het assortiment eens bekijken? Ga dan naar baxhouthandel.com.