Bedrijventrefpunt
Image default
Woning en Tuin

Hoe maak ik mijn woning meer waard?

Investeren in huizen is heel tactisch. De huizen zijn duur maar ze lijken ook alleen maar meer waard te worden. Geld in stenen steken wordt het ook wel genoemd. Wat zijn alleen de beste manieren om de waarde van het huis te laten stijgen? In deze blog zullen we de factoren die nu populair zijn benoemen zodat u precies weet wat handig is om met uw huis te doen. 

Woning trends

Ga mee met een van trends die actueel zijn op de huizenmarkt. Zo kan je op Funda geen pagina verder komen zonder een visgraat vloer tegen te komen. Ook is gebleken dat een keuken veel invloed heeft op de verkoop van een huis. Als je dus geld over hebt om te investeren in een van de ruimtes, begin dan bij de keuken. Verder werkt meer licht in een woning altijd positief voor de verkoop van de woning. De eerste indruk is erg belangrijk. Het is dus van belang dat als je een huis te koop zet dat de beelden verzorgt en mooi overkomen. Met weinig geld kan bijvoorbeeld een nieuwe verflaag al veel invloed hebben op de uitstraling van een huis. Ook zie je vaak bij een open huis de taart al in de keuken staan. Prikkel alle zintuigen om de kijkers te overtuigen en de prijs op te schalen. 

Verduurzaming 

Het verduurzamen van een huis kan ook veel op langere termijn opleveren voor de inwoners van het huis. Dit kan dus meer opleveren bij een verkoop. Bij de verduurzaming van een huis kan je denken aan het instaleren van vloer of plafondverwarming.  Daarnaast kan je ook overstappen op driedubbel glas of een duurzame verwarmingsketel. Wtw installaties kunnen ook het verschil maken door het huis op een duurzame wijze te ventileren. Energie opwekken via zonnepanelen kan zorgen voor een duurzame toevoer van energie en kostenvermindering door het verkrijgen van subsidies. 

De waarde van huizen 

De huizenmarkt stijgt alleen maar. De huizen worden dus ook automatisch steeds meer waard. Er zal op een gegeven moment ook weer een daling komen in de huizenmarkt. Wat altijd geld oplevert voor huizen is het uitbouwen van de vierkante meters van het huis. Een uitbouw levert meer geld op en meestal ook meer licht in een huis.  Er is nu een ook groot tekort voor gezinswoningen. Het creëren van een extra slaapkamer levert automatisch ook extra inkomsten op. Dit kan al door het plaatsen van een simpel gispen wandje.