Bedrijventrefpunt
Image default
Vervoer en transport

Wat moet je doen als je gaat verhuizen?

Wat moet je doen als je gaat verhuizen? Dat is een vraag die menigeen zichzelf stelt als er een verhuizing naar een andere plek aanstaande is. Het allerbelangrijkste is dat jouw eigendommen zonder problemen van de ene plek op de andere plek zullen belanden. Allereerst is het goed om te weten of het een internationale verhuizing, corporate verhuizing of binnenlandse verhuizing betreft. Als je dit weet is het zaak om te bekijken welke dingen er allemaal geregeld moeten worden. Je kan natuurlijk een hoop zelf proberen te regelen.

Maar waarom zou je geen gebruik maken van een volledige inpakservice tot verzending en opslag? Een verhuizing organiseren is geen alledaagse bezigheid. Als je een verhuizing zonder zorgen nastreeft dan is het van belang om samen te werken met een betrouwbare partner. Erkende verhuizers weten precies hoe ze te werk moeten gaan. Ervaren verhuizers zullen inzetten op kwaliteit. Voor het verhuismoment daar is, zal er een verhuisplan gemaakt moeten worden. Bij een bedrijfsverhuizing is het belangrijk dat het bedrijf zo min mogelijk hinder ondervindt en de bedrijfsactiviteiten zo snel mogelijk door kunnen gaan. Alle spullen moeten de volgende dag het liefst al operationeel zijn.

Voorbereidingen treffen

Voordat de daadwerkelijke verhuisdag zal plaatsvinden kunnen er een hoop voorbereidingen getroffen worden. Het is raadzaam om je ruim op tijd voor te bereiden. Moeten er meerdere kamers verhuisd worden? Dan is het handig om iedere kamer afzonderlijk in te pakken. Door opmetingen te doen weet je wat er wel en niet door de deur zal passen. Als je gaat verhuizen is het meestal niet verstandig om dit in de zomer te doen. Het kan op dagen te warm zijn om met de spullen te sjouwen.

Voorzie de verhuisdozen van een nummer. Noteer de nummers op een blaadje en schrijf wat er in de betreffende doos zit. Het kan van toegevoegde waarde zijn om te vermelden als het om waardevolle spullen gaat. Moet er een wasmachine meeverhuisd worden? Zorg dan dat de trommel wordt vastgezet. Kleine plantjes kunnen het beste bij elkaar in de verhuisdoos geplaatst worden. Zorg dat onvolledige dozen worden opgevuld met vulmateriaal zodat niks kan verschuiven. Dozen moeten goed afgesloten worden. Zorg ervoor dat het karton stevig genoeg is om de spullen te dragen. Zwaardere dingen kunnen het beste onderop geplaatst worden. Het is ook lastig om te zware dozen daadwerkelijk te verhuizen.

Een belangrijke vuistregel in de verhuiswereld is dat hoe zwaarder de items zijn, hoe kleiner de doos moet zijn. Stop bureauladen niet vol met spullen. Dit kan namelijk schade veroorzaken.

Neem contact op voor een verhuisspecialist

Is het binnenkort tijd om te verhuizen? Schakel dan een verhuisspecialist van Unimove in. Wij hebben verhuisspecialisten in dienst met vele jaren ervaring. Het maakt daarbij niet uit wat de eindbestemming van de verhuizing is. Klanten vertrouwen al ruim 40 jaar hun persoonlijke spullen toe aan onze verhuismedewerkers. Verhuizingen worden op professionele en innovatieve wijze uitgevoerd. We zijn lid van een wereldwijd erkend kwaliteitsnetwerk.

Iedere verhuizing realiseren we door de hoogste kwaliteitsnormen in de verhuisindustrie te handhaven. Een verhuizing nemen we u bij Unimove zorgeloos uit handen. Je kunt als klant voor honderd procent vrijblijvend een offerte aanvragen. Dit kan eenvoudig online door de verhuislocaties door te geven. Daarnaast behoort het tot de mogelijkheden om telefonisch contact op te nemen of een e-mail te sturen.

https://www.unimove.nl/