Bedrijventrefpunt
Image default
Vervoer en transport

Docklevellers: soorten, voordelen en kenmerken

Er zijn veel verschillende docklevellers te koop. Elk soort heeft eigen kenmerken en de bijbehorende voordelen. Het is dus goed te weten welke leveller het beste bij een bedrijf past en om welke reden dit zo is. Waarbij de meeste docklevellers gemaakt zijn om groot gewicht of intensief gebruik te doorstaan. Maar natuurlijk ook om een dock veiliger te maken waardoor er efficiënt gewerkt kan worden.

De soorten docklevellers

Er zijn veel verschillende soorten docklevellers. Waarbij ze allemaal de functie hebben om het hoogteverschil tussen het dock en de wagen te overbruggen. Er ontstaat door het wegnemen van hoogteverschil een veiligere werkomgeving. Je hebt de keuze uit verschillende soorten toepassingen. Van een lip die je kunt uitklappen, uitschuiven tot volledig geautomatiseerde docklevellers die zichzelf op een juiste manier plaatsen.

De voordelen van docklevellers

Zoals je hiervoor hebt kunnen lezen is het grootste voordeel natuurlijk veiliger werken voor werknemers. Maar door het wegnemen van ruimte en hoogteverschillen maak je ook de werkwijze een stuk efficiënter. De meeste levellers zijn ontworpen om verschil in hoogte en trillingen op te vangen. Waarbij het oppervlakte ruw is wat ook de kans op schuiven of glijden verkleint. Een dockleveller heeft dus op veel verschillende manieren voordelen voor ieder bedrijf. 

 

De dock levellers van Loading Systems kun je helemaal afstemmen op wat je binnen je bedrijf nodig hebt. Waarbij er gekeken kan worden naar het soort vracht tot de wagens die dagelijks komen laden en lossen.

De kenmerken van docklevellers

Een dockleveller kan aangepast worden aan verschillende voorkeuren. Je kunt deze dus helemaal aanpassen aan je bedrijf, het wagenpark of de mogelijkheden die je hebt. Heb je behoefte aan het binnenhouden van koelte? Dan kun je voor een geïsoleerde leveller kiezen. Bovendien zijn ze er voor zowel grote als kleine vrachtwagens. Zo is er voor ieder bedrijf een geschikte oplossing te vinden die het werken makkelijker en veiliger maakt.