Bedrijventrefpunt
Image default
Verbouwen

Zo sla je meubels veilig en de rest van je inboedel veilig op

Bij een verbouwing of verhuizing is het belangrijk om je waardevolle inboedel te beschermen tegen stof, stoot- en krasschade. Je hebt de ruimte nodig dus in veel gevallen is het aan te raden om je meubels tijdelijk in de opslag te zetten. Daarbij is het belangrijk om een aantal aandachtspunten mee te nemen in je overweging bij het kiezen van de juiste locatie en eventueel het verhuisbedrijf dat je in gaat schakelen. In deze reeks artikelen krijg je verschillende tips waarmee jouw verbouwing of verhuizing zo goed mogelijk verloopt.  

Aandachtspunten bij het transport van je waardevolle spullen

Voordat je je spullen in de opslag in Etten-Leur of Roosendaal kunt zetten moet je ze eerst vervoeren naar de opslaglocatie. Bedenk je van tevoren goed welke spullen je precies in de opslag wilt zetten en wat voor soort verhuiswagen je daarvoor nodig hebt. Is een bestelwagen voldoende of heb je meer aan een grote bakwagen. Bij veel verhuisbedrijven heb je de mogelijkheid om een verhuiswagen via het bedrijf te huren. Bedenk je wel dat je met een normaal rijbewijs B alleen in een bestelbus mag rijden. Bij een grotere verhuiswagen heb je een vrachtwagenrijbewijs nodig.

Soms kan het daarom voordeliger zijn om een verhuisbedrijf in te huren dat maar één keer hoeft te rijden in plaats van een bestelbus waarmee je meerdere keren op en neer naar de opslag in Roosendaal moet rijden.

Aandachtspunten bij het opslaan van je inboedel

Wanneer je eenmaal bij de opslag in Bergen op Zoom, Roosendaal of Etten-Leur aan bent gekomen, moeten je spullen veilig uitgeladen worden en netjes in de opslag worden opgestapeld. Daarbij is het belangrijk om goed te kijken naar de voorzieningen in de opslagruimte zelf. Is er een verwarming aanwezig? Is de ruimte geïsoleerd? Zijn extra beschermingsmaterialen zoals opslagdekens aanwezig? Zijn er geen hoge drempels waardoor je veel moet tillen of je spullen kans lopen op beschadiging?