Bedrijventrefpunt
Image default
Verbouwen

Een dakkapel op maat voor extra leefruimte en sfeer!

Maatwerk dakkapellen steeds populairder

Er zijn uiteenlopende redenen om te kiezen voor het plaatsen van een dakkapel op uw woning. Of u nu een rijtjeshuis, een twee-onder-één-kap of een boerderij woont: een dakkapel op maat laten maken is steeds populairder aan het worden en gewoon een goed idee als je jouw woning wilt opknappen en meer waard wilt laten worden. Een dakkapel op maat laten maken heeft een hele reeks pluspunten die mensen zich vaak niet realiseren. Welke belangrijke voordelen dat zoal zijn, zetten we in deze blog voor je op een rijtje.

Een dakkapel volgens eigen ontwerp

Een dakkapel op maat laten maken gebeurt op locatie. Anders dan bij prefab dakkapellen worden dakkapellen op maat niet vooraf gefabriceerd, maar ter plekke in elkaar gezet. De grootste meerwaarde hiervan is dat de dakkapel exact volgens jouw wensen gemaakt en opgebouwd kan worden. Precisiewerk en speciale wensen zijn dus mogelijk bij dakkapellen op maat. Bij prefab kapellen is er minder keuzevrijheid, omdat deze dakkapellen volledig voorgefabriceerd worden in de fabriek en minder ruimte laten voor individuele wensen. Nadelig aan maatwerk is daarentegen wel dat je hiervoor meer betaalt. Dakkapelspecialisten moeten de dakkapel immers op locatie aftimmeren, monteren en afwerken, waardoor ze meer tijd kwijt zijn.

Een duurzame investering in de toekomst

Wie kiest voor het aanbrengen van een dakkapel profiteert direct van een interessante waardetoename van de eigen woning. Omdat dakkapellen de woon- en leefruimte met meerdere vierkante meters vergroten, betalen ze zich meestal direct volledig terug. En dat is natuurlijk een prettig idee. Mocht je jouw woning ooit gaan verkopen, bijvoorbeeld om na je pensionering kleiner te gaan wonen, dan kun je de investering die je eerder hebt gedaan laten uitbetalen. 

Kunststof betekent weinig onderhoud

Voordelig aan dakkapellen op maat is dat je kunt kiezen voor kunststof uitvoeringen, maar ook voor aluminium of hout kunt gaan. Kunststof betekent optimaal gebruiksgemak en nauwelijks onderhoud. Houd je meer van puur natuur, dan is hout een goede keuze.