Bedrijventrefpunt
Image default
Vakantie

Glamping in Languedoc-Roussillon

Kamperen in Frankrijk is haast een Hollandse traditie. Elk jaar opnieuw trekken we in grote getale zuidwaarts. Frankrijk heeft zoveel moois te bieden, daar ben je niet zomaar op uitgekeken. Door de keuze voor een glamping in Languedoc-Roussillon wordt je één met de omgeving. Je voelt het weer, je ademt de sfeer. Met een glamping als uitvalsbasis ben je geen toerist op doorreis, maar onderdeel van het plaatselijke leven.

Waarom Languedoc-Roussillon?

De naam Languedoc-Roussillon  staat voor veel Nederlanders voor een soort wijn. Maar Languedoc-Roussillon is ook één van de mooiste regio’s van Frankrijk. De regio profiteert door haar ligging (in het zuiden van Frankrijk, tegen de Middelandse Zee aan) van een heerlijk Mediterraan klimaat. Maar het is niet alleen het weer wat Languedoc-Roussillon pluspunten oplevert.

Charmante dorpen en steden

De regio heeft een enorm rijke historie, waar je nog overal sporen van kunt vinden. Carcassonne is een oude vestingsstad die een unieke middeleeuwse sfeer uitademt. Als je even je ogen sluit, zie je zo voor je hoe ridders en jonkvrouwen de stad bevolkten.

Ook andere steden lijken speciaal voor jouw vakantie gemaakt. In Montpellier, de hoofdstad van de regio, is het grootste deel van de stad een voetgangerszone. Daardoor kun je hier heerlijk flaneren en winkelen. Door de afwezigheid van auto’s kun je ook volop genieten van de vele architectuur. Sommige gebouwen zouden je bijzondere verhalen kunnen vertellen.

Glamperen in stijl

De regio kent veen hotelletjes en pensions, maar als je Languedoc-Roussillon écht goed wilt beleven, kies je voor een glamping. Je verblijft in een ruime tent of lodge, welke is voorzien van alle gemakken. Goede bedden, een eettafel een eigen keukentje en vaak nog meer. Daardoor heb je op de glamping net zoveel comfort als in een hotel. Maar doordat de tent erg ruim is en je ook nog eens veel buitenruimte hebt, voelt het verblijf luxer dan het hotel.

Op www.glampings.com hebben we een selectie gemaakt van de beste glampings in Frankrijk. We kijken daarbij niet alleen naar de kwaliteit en voorzieningen van je verblijf, maar nemen ook de kwaliteit van het vakantiepark en de locatie mee. Dankzij onze kritische blik kun je er op vertrouwen dat je, welke glamping je ook kiest, altijd de perfecte basis hebt van waaruit je  Languedoc-Roussillon kunt verkennen.