Bedrijventrefpunt
Image default
Vakantie

5 Dingen die je niet wil missen alls je Portugal bezoekt

Portugal is, zonder een twijfel, een van de beste bestemmingen om tijdens je twintiger jaren tijd door te brengen. Het weer is tenslotte fantastisch, het eten en drinken zijn budgetvriendelijk en het nachtleven zorgt ervoor dat je je goed vermaakt na het slapengaan.

Een ritje in Tram 28

Bij Lissabon heb je hoogstwaarschijnlijk als eerste het beeld van een gele tram in je hoofd. Tram 28 is altijd bomvol, maar hier wil je toch echt even ingezeten hebben hoor! Plan je tramritje  zo vroeg mogelijk op de dag, of op een andere rustiger tijdstip. Tramlijn 28 vertrekt vanaf Martin Moniz in de Baixa, de benedenstad. In 50 minuten (zolang hoef je er natuurlijk niet in te zitten) rijdt hij richting de pittoreske straatjes van de volksbuurt Alfama. Dat brengt me meteen bij tip nummer twee.

Bezoek Lissabon in juni

Waarom? Juni is dé feestmaand van Lissabon. In deze maand worden er meerdere feesten gevierd en evenementen georganiseerd. Vooral de wijk Alfama hangt vol met kleurrijke slingers, waar tot in de late uurtjes op straat feest wordt gevierd. Ook zijn er optochten, filmfestivals en uiteraard Fadovoorstellingen (het Portugese levenslied, red.)

Probeer te surfen

Portugal is een van de beste landen ter wereld om te surfen, maar het is niet de enige sport om te proberen. Meld je aan voor kitesurfen, stand-up paddleboarding, kajakken en nog veel meer. Onze twintiger is immers een tijd voor nieuwe en opwindende ervaringen.

Rijd door de bergen rond Monchique

Na Sagres reden we richting Monchique, één van de hoogstgelegen dorpjes van de Algarve. En echt, de rit er naartoe is al adembenemend mooi. Monchique is een pittoresk bergdorpje, met smalle straatjes en een gezellig dorpsplein. Ook vind je in de buurt de warmwaterbronnen van Caldas de Monchique. Aanrader!

Koop goedkoop bier of wijn en hang rond op een miradouro

Waarom elke avond doorbrengen in een menigte blijven hangen en betalen € 5 – € 10 op drankjes wanneer een goede fles wijn kan worden gekocht voor € 2 op een markt, een grote fles bier voor € 1, en vele prachtige miradouro (uitkijkpunten) kunnen worden genoten voor gratis? Organiseer met je vrienden, koop snacks zoals ingeblikte vis, kaas en vers fruit en maak van een avond een picknick met goed gezelschap. Een van de vele redenen waarom Portugal populairder wordt onder 20-plussers, is omdat het betaalbaar is, dus profiteer hier zoveel mogelijk van. Werp je afval gewoon in een nabijgelegen vuilnisbak als je klaar bent – de lokale bevolking zal je bedanken! 20-plussers zullen graag drinken met een beperkt budget | jsnewtonian / Pixabay.

Auto Huren in Portugal

Als je op vakantie gaat naar Portugal en je hebt je eigen vervoersmiddel niet bij je, dan zit je er wellicht aan te denken om een auto te huren. Een auto is een prima vervoersmiddel om Portugal te ontdekken: of je nou aan het strand zit en graag de omgeving wil verkennen of je als thuisbasis in een (grote) stad zit en vanuit daar alles met de auto wil ontdekken! Ik zal je in dit artikel uitleggen hoe het is om een auto te huren in Portugal.

Om goed voorbereid en zorgeloos een auto te huren, https://www.autoportugal.nl/autoverhuur-tips-advies-portugal/, wil je natuurlijk vooraf wat tips en ervaringen weten van andere autohuurders in Portugal. Wanneer je een auto huurt kan je prachtige rondreizen maken, een citytrip combineren met een uitstapje in je huurauto een fly drive boeken of een rondreis met een huurauto uitstippelen. Het is wel belangrijk om deze regels voor het rijden in Portugal in je achterhoofd te houden:

  • Je moet minimaal 21 jaar zijn voor autohuur in Portugal;
  • Je moet minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs;
  • All-inclusive autoverhuur is mogelijk in Portugal.
  • Ben je onder de 25? Dan moet je een extra toeslag betalen.
https://www.autoportugal.nl