Bedrijventrefpunt
Image default
Tuin en buitenleven

Sedum dakbedekking, uitermate geschikt voor een groendak

Indien je graag een groendak wenst te realiseren zal je in de praktijk kunnen vaststellen dat de keuze voor zogenaamde sedum dakbedekking al vrij snel kan zijn gemaakt. Ondanks het feit dat dit absoluut niet de enige mogelijkheid is waarover je beschikt moet het gezegd dat deze planten sinds jaar en dag ongelofelijk populair zijn voor wat de realisatie van een groendak betreft. Dit omwille van verschillende redenen. Niet alleen zien deze planten er namelijk goed uit, daarnaast zal je ook kunnen vaststellen dat ze over een bijzonder solide karakter beschikken. Hoog op het dak van je woning kunnen de weersomstandigheden immers behoorlijk extreem zijn. Door te kiezen voor sedumplanten kan je deze omstandigheden perfect het hoofd bieden. 

Sedum dakbedekking is ontzettend onderhoudsvriendelijk

Eén van de meest in het oog springende voordelen waar je op kan rekenen heeft betrekking tot het feit dat sedum dakbedekking er bekend om staat nagenoeg onderhoudsvrij te zijn. Voor de vetplanten geldt dan ook dat ze eigenlijk zonder probleem in staat zijn om zichzelf te onderhouden. Dat is natuurlijk ongelofelijk interessant. Dit betekent in de praktijk namelijk dat je zo goed als geen omkijken zal hebben naar jouw groendak. Je zou er eventueel wel zo nu en dan voor kunnen kiezen om eventueel opduikend onkruid te verwijderen. Ook dit karweitje valt echter bijzonder goed mee.

Je kan instant genieten van de uitstraling van een groendak

Indien je een groendak wenst te realiseren zal je tot de vaststelling komen dat sedum dakbedekking gebruiken in één klap een aantal zeer interessante voordelen met zich weet mee te brengen. Vroeger was het bijvoorbeeld zo dat het realiseren van een groendak behoorlijk wat voeten in de aarde had. Het duurde dan ook een behoorlijke tijd voordat je daadwerkelijk kon genieten van de mooie uitstraling die je met zo’n dak kan realiseren. Tegenwoordig is dat niet langer het geval. Voor het merendeel van de mensen geldt namelijk dat ze er tegenwoordig voor kiezen om gebruik te maken van zogenaamde sedumcassettes. Dergelijke cassettes kan je eenvoudig plaatsen, beschikken over een vrij beperkt gewicht en bevatten al volgroeide sedumplanten. 

Eigenlijk de perfecte keuze voor jouw groendak

Er zijn zoals de bovenstaande informatie duidelijk heeft gemaakt behoorlijk wat goede redenen aan te halen om te kiezen voor het realiseren van sedum dakbedekking op het dak van jouw woning. Sowieso kan er worden vastgesteld dat de keuze voor een groen dak tegenwoordig heel wat interessante voordelen met zich meebrengt. Dit ook niet alleen voor het huis in kwestie waarop ze wordt gerealiseerd. Zo zorgt de groene uitstraling ook voor een leuke afwisseling in een stedelijke omgeving en kan het helpen om onzuiverheden uit de lucht te filteren. Tel daar bovendien ook nog eens bij op dat een dak beschikkende over sedum dakbedekking een mooie en uitnodigende thuis kan betekenen voor heel wat kleine diertjes en het mag duidelijk zijn dat de keuze voor een dergelijke dakbedekking al snel kan zijn gemaakt. Hoe dan ook, wanneer je graag een groendak wenst te realiseren kan gebruik maken van sedumplanten dus zeker en vast een aanrader zijn.