Bedrijventrefpunt
Image default
Tuin en buitenleven

Vacature groen

Wil je graag aan de slag als hovenier of zoek je een andersoortig beroep in de groene sector? In dat geval zijn er gelukkig genoeg vacatures. Maar voordat je gaat solliciteren op een vacature in Groen, is het echter wel van belang om na te gaan of deze baan iets voor je is. Uiteraard zijn er per functie specifieke eigenschappen waar je aan moet voldoen, maar tegelijkertijd zijn er ook algemene eigenschappen. In dit artikel bespreken wij verschillende algemene eigenschappen die passen bij dit vak.

 

Je moet van een uitdaging houden

Ben jij het type dat een uitdaging niet uit de weg gaat? In dat geval kan werken in het groen wel iets voor jou zijn. Als hovenier ga je regelmatig aan de slag met uitdagende projecten. Daarbij kun je denken aan het aanleggen van een tuin, maar uiteraard zijn er ook verscheidene andere uitdagende projecten. Kun jij goed tegen stress en vind jij het leuk om lastige situaties te overbruggen? Dan is het werk zeker iets voor jou. Ben jij een stressvol persoon en heb jij liever geen lastig werk? In dat geval kun je beter niet in de groene sector aan de slag.

 

Communicatief vaardig zijn voor de vacature in groen

Wil jij in de groene sector aan de slag? In dat geval is het ook van belang om communicatief vaardig te zijn. Hier zijn verschillende redenen voor aan te geven. In de eerste plaats krijg je te maken met veel verschillende mensen. Het is dan wel fijn dat je een beetje sociaal bent. Mensen vinden het niet leuk wanneer een chagrijnig persoon bij ze over de vloer komt. Daarnaast hebben klanten bepaalde wensen met betrekking tot de tuin. Dan moet je goed kunnen luisteren en vervolgens de juiste vragen stellen. Op die manier kunnen de wensen gemakkelijker vertaald worden naar de praktijk.

 

Je moet tegen zwaar werk kunnen (vacature groen)

In de tuin werken is leuk om te doen, maar het kan tegelijkertijd ook heel zwaar zijn. Misschien werk je wel eens in je eigen tuin. Dan weet je ongetwijfeld hoe zwaar bepaalde klussen in de tuin kunnen zijn. Maar er is natuurlijk een verschil tussen een hobbyistische tuinier en een hovenier die het voor zijn werk doet. Een hovenier doet het de gehele dag en daarom is het van belang om in bezit te zijn van een goede conditie. Kun jij niet tegen zwaar werk? In dat geval is dit niet het juiste werk voor. Ben jij echter het type dat het leuk vindt om veel te bewegen en echt moe te worden tijdens het werk? Dan is werken in het groen wellicht wel iets voor jou.