Bedrijventrefpunt
Image default
Kunst en Kitsch

Leer verven en verzorgen

Leer moet onderhouden worden, ander wordt deze bros en breekt deze uiteindelijk. Bij het breken verliest het leer ook al zijn kleur. Als het leer dan uiteindelijk is gebroken kun je dit eigenlijk niet meer te repareren. Dus om ervoor te zorgen dat je leren tassen, schonen of wat dan ook mooi blijven, is het goed om het leer de onderhouden. Dan kun je er ook het langst van genieten.

Leer hoef je niet vaak te onderhouden. Vooral wanneer er Angelus leerverf op het leer zit, dan kan het echt wel een aantal jaar zonder onderhoud. Maar dit houdt een keer op.

Voordat je aan de onderhoudswerkzaamheden begint, moet je het leer goed schoonmaken. Een populair schoonmaakmiddel voor leer is Angelus Preparer & Deglazer. Een goede schoonmaak is het juiste begin voordat je het leer wilt verven. Wanneer je schoonmaakt, is het belangrijk dat je het leer stofvrij en vetvrij is.

Leren stoffen blijven soepel wanneer ze een beetje vettig zijn. Dit is precies de reden dat je lederen schoenen insmeert met schoensmeer. Zo kun je ook een lederen jas invetten met was of olie. Een mooi product waar je je leren producten mee opknapt is ook van Angelus. Dit is de Angelus Mink Oil. Hiervoor krijg je het leer soepel en zacht. Ideaal dus.

Wat bij Nederlanders in de winter ook vaak gebeurt is dat de schoenen in de winter zoutvlekken krijgen van het strooizout dat op de weg ligt. Deze zoutvlekken krijg je gelukkig wel helemaal weg. Je kunt ze vaak al redelijk goed wegkrijgen met een vochtige doek. Als het hiermee niet lukt. Dan kun je voor Angelus De-Salter kiezen. Dit product is hier speciaal voor gemaakt!

Zo heeft Angelus een compleet aanbod voor de verzorging van je lederen prodcuten.

Ben je benieuwd naar Angelus leerverf verkooppunten? Kijk op leefverfshop.nl.