Bedrijventrefpunt
Image default
Kinderen

Veiligheidsaccessoires voor je fietsen

Veiligheidsaccessoires voor je fietsen

Fietsen in de wereld van vandaag kan gevaarlijk zijn. Het hebben van de juiste veiligheidsaccessoires voor zowel grote fietsen als een meisjesfiets 24 inch is belangrijk. LED-verlichting is een geweldig veiligheidsaccessoire voor fietsen en is goedkoop en eenvoudig te installeren. Ze zijn er in verschillende maten, vormen en kleuren. LED-verlichting is helder en kan van een afstand worden gezien. Ze zijn waterdicht, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat ze beschadigd raken als je door water of sneeuw rijdt. LED-lampen gaan ook langer mee dan andere soorten fietsverlichting omdat ze minder energie verbruiken. Je kunt langer fietsen voordat je ze moet vervangen.

Bellen, claxons en spiegels

Een bel kan je helpen voetgangers, andere fietsers en automobilisten op je aanwezigheid te attenderen. Houd er rekening mee dat luide bellen vervelend kunnen zijn voor anderen. Een claxon kan je ook helpen voetgangers, andere fietsers en automobilisten op je aanwezigheid te attenderen. Let bij het gebruik van een bel of claxon op je omgeving en leid andere fietsers niet af. Je fiets is van alle toeters en bellen voorzien. Als het op veiligheid aankomt, is er nog een veiligheidsvoorziening die je nodig hebt en dat is een spiegel. Spiegels zijn geweldig om achter je te kijken terwijl je rijdt. Dit is om ervoor te zorgen dat er geen auto’s of voetgangers achter je zijn voordat je op een kruispunt afslaat. Hoe groter de spiegel, hoe groter deze omspant, zodat je alles rondom je fiets kunt zien. Spiegels moeten ook verstelbaar zijn. Zorg ervoor dat ze stevig zijn bevestigd, zodat ze er niet af kunnen vallen tijdens het rijden over hobbelige wegen of over spoorrails. Zorg ervoor dat je altijd extra bellen, hoorns of spiegels meeneemt voor het geval je huidige onverwachts kapot werken. Je bergt ze gemakkelijk op in je basil fietstas.

Reflecterende tape en sloten

Reflecterende tape is een van de meest voorkomende manieren om je fiets en kinderfietsen ’s avonds zichtbaar te maken. Je kunt het bij elke fietsenwinkel kopen en het is niet erg duur. De tape is gemakkelijk aan te brengen, maar je moet goed nadenken over waar je de tape wilt plaatsen. De meeste mensen kiezen ervoor om reflecterende tape op de voor- en achterbanden van hun fiets te plakken. Als je in een gebied met veel straatverlichting rijdt, is dat misschien niet nodig. Zorg er ook altijd voor dat het slot van je fiets sterk genoeg is om doorsnijden te weerstaan. Vergrendel het frame en de wielen van je fiets met het slot aan elkaar.

Helm

Helmen zijn in sommige landen wettelijk verplicht, maar je moet er gewoon altijd een dragen, ongeacht de wetten in je regio. Een helm kan je hoofd namelijk beschermen tegen verwondingen als je van je fiets valt of wordt aangereden door een auto. Draag hem dus altijd tijdens het fietsen. Zorg ervoor dat je de helm elke vijf jaar vervangt, hoe goed deze ook is onderhouden. Het moet waterpas op je hoofd zitten met net genoeg ruimte voor één vinger tussen de riem en de kin. Gebruik milde zeep en water om je helm regelmatig schoon te maken.