Bedrijventrefpunt
Image default
Gezondheid

Tekens dat jij piekert van het werk

Loop jij regelmatig rond op je werk dat je het allemaal even niet meer weet? De kans dat je dan aan het piekeren bent, die is dan natuurlijk gigantisch groot. Omdat je het vaak zelf niet direct doorhebt, is het goed te weten hoe je dit kunt herkennen. Af en toe piekeren is natuurlijk geen enkel probleem en doen we allemaal wel eens, maar wanneer je regelmatig aan het piekeren bent, dan kan dit op lange termijn overslaan in stress, met zelf een burn-out tot gevolg. Des te belangrijker dus om de signalen te herkennen en waar mogelijk te doen laten verdwijnen. Om te kunnen herkennen of jij piekert, hebben we een aantal belangrijke tekens voor je op een rijtje gezet. Wanneer jij last hebt van één of meerdere van deze ‘symptomen’, dan is het zeker aan te raden om dit zo snel mogelijk bespreekbaar te maken. Doe je dit namelijk niet, dan loop je het risico dat je straks met een nog veel groter mentaal probleem komt te zitten.

 

Je slaapt niet goed

Eén van de belangrijkste en tevens ook eerste signalen dat je moet stoppen met piekeren, is slecht slapen. Wat je namelijk ziet, is dat mensen die slecht slapen, alleen maar meer last krijgen van mentale en ook fysieke problemen. Door te weinig slaap zul je merken dat het piekeren alleen maar erger wordt, waardoor je in de welbekende vicieuze cirkel terecht zult komen. Het is daarom dus ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat je goed slaapt. Heb jij het gevoel dat je na een nacht te hebben geslapen nog steeds moe bent? Of duurt het uren voordat je in slaap komt? Dan zijn dat natuurlijk de tekenen dat je niet goed slaapt. Dus heb jij het idee dat je iedere nacht meer nadenkt dan slaapt, dan is het tijd om eens met iemand te gaan praten.

 

Last van lichamelijke klachten

Is je werk loslaten voor jou een enorme uitdaging? Dan is het tijd om eens serieus na te gaan denken over je gezondheid. Wat je vaak ziet, is dat mensen die de hele dag door piekeren over hun werk, ook last hebben van lichamelijke klachten. Allereerst merk je dit meestal doordat je last krijgt van hoofdpijn en een stijve nek. Dit kan er zelfs voor zorgen dat het naar je rug en benen ook pijn beginnen te doen. Wat belangrijk is, is om te zorgen dat je je werk kunt loslaten. Vind je dit lastig om te doen, dan is Yoga wellicht een goede optie voor je. Hier leer je namelijk door middel van verschillende oefeningen om helemaal tot jezelf te kunnen komen. Dit lijkt misschien in eerste instantie wat vreemd, maar naarmate je het verder doet, is de kans vrij groot dat je nadertijd een stuk relaxter bent. Het is daarom dus ook niet zo heel erg vreemd dat er steeds meer mensen voor kiezen om eenmaal per week een yogales te volgen. Dit kan overigens online, maar natuurlijk ook live!