Bedrijventrefpunt
Image default
Gezondheid

Het nieuwen roken anno 2020

Al geruime tijd wordt het roken van de tabakssigaret de fervente roker onmogelijk gemaakt. Zowel in openbare ruimtes als op straat, is het niet meer kies om een sigaret op te steken. Veel rokers voelen zich daardoor niet meer op hun gemak. Het kan nog net in je eigen tuin/huis maar voor het overgrote deel wordt een roker toch als een paria gezien. Roken van tabak is ook niet echt gezond voor je lijf en longen. Het is echter ontzettend moeilijk om het rokertje te laten voor wat het is.

De e-sigaret

Het roken van elektronische sigaretten is vele malen minder schadelijk dan de tabaksrook van een reguliere sigaret. Een onderzoek in Groot-Brittannië heeft uitgewezen dat de e sigaret 95% minder schade toebrengt aan de longen. Er zijn duizenden rokers die absoluut het roken niet willen opgeven. Dan is het zinvol om over te stappen op de e sigaret. Minder schadelijke stoffen en nog plezierig kunnen roken zonder dat anderen last hebben van de tabaksrook. Het roken van een elektrische sigaret wordt in kringen van de e-rokers, dampen genoemd.

Hoe werkt een e sigaret?

Bij het roken van een elektrische sigaret wordt een vloeistof verdampt, de e-liquid. Deze e-liquid zijn vloeistoffen die al of niet zijn voorzien van nicotine of andere smaakmakers. De e-sigaret werkt op batterijen. Het geeft je een gevoel alsof je een traditionele sigaret rookt. Echter adem je géén rook in maar waterdamp. De e sigaret verbrand niets, de traditionele sigaret wel, namelijk de tabak.
De normale tabakssigaret bevat teer, fosfor, koolmonoxide,lood en ammoniak. De e sigaret bevat waterdamp die je zonder problemen kunt inademen alsof het tabaksrook is.

Waar bestaat een e-sigaret uit?

De onderdelen van een elektronische sigaret bestaat uit twee hoofdonderdelen namelijk de batterij en een tankje waar de vloeistof, de e-liquid in gaat. Wanneer de batterij wordt geactiveerd zal het verdampingselement langzaam warm worden. De vloeistof gaat verdampen en je inhaleert, net als bij een normale sigaret.

Ontbranden

Om de vloeistof warm te laten worden wordt door middel van de batterij een gloeidraad warm. Dit gloeidraadje heet een coil en is omwikkeld met katoen. De vloeistof trekt in het katoen en vervolgens zal door de warmte deze vloeistof verdampen..
Rook je regelmatig je elektronische sigaret, dan zal deze coil om de twee weken moeten worden vervangen. Het katoen gaat op den duur geen vloeistof meer vasthouden. De smaak gaat achteruit en je proeft enkel een katoensmaak. Dit is niet de bedoeling. Vervang de coil daarom regelmatig om op plezierige manier te blijven genieten van je e-sigaret.

De e-liquid

Deze vloeistof die je laat verdampen, is verkrijgbaar in verschillende niveau’s op het gebied van nicotine. Ook zijn er een groot aantal smaken in de handel die het roken nog prettiger maken.

Roken en verslaving

De elektronische sigaretten kan prima worden ingezet om te stoppen met roken. Je vermindert de schadelijke stoffen en je kunt gewoon nog een poos blijven roken. Op den duur zal je de e-sigaret misschien gebruiken voor speciale momenten.