Bedrijventrefpunt
Image default
Gezondheid

Het ministerie van Rusland liet weten wie als eerste een vaccin tegen het coronavirus krijgt

Medisch personeel en docenten zullen de eersten zijn die het vaccin tegen coronavirusinfectie krijgen. Dat zei het hoofd van het Russische ministerie van Volksgezondheid Mikhail Murashko tijdens een ontmoeting met de Russische leider Vladimir Poetin.
Het ministerie van Volksgezondheid liet weten wie als eerste een vaccin tegen het coronavirus krijgt
Reuters
“Vandaag is er een besluit genomen over de staatsregistratie van een vaccin ter voorkoming van een nieuwe coronavirusinfectie, ontwikkeld door het Gamaleya Centrum van het Ministerie van Volksgezondheid van Rusland”, zei hij.

Volgens de minister is dit vaccin een van de eerste geregistreerde vaccins ter wereld die hun effectiviteit en veiligheid hebben bevestigd.

“Allereerst achten we het nodig om vaccinatie aan te bieden aan diegenen wiens werk gerelateerd is aan communicatie met geïnfecteerde mensen. Dit zijn medische professionals. En degenen van wie de gezondheid van kinderen afhangt (dit zijn leraren), ”voegde hij eraan toe.

Op 11 augustus maakte Poetin tijdens een ontmoeting met de regering bekend dat er in Rusland een vaccin tegen COVID-19 is geregistreerd.

 

 

https://www.dergatsjev.be/2020/08/het-eerste-vaccin-tegen-coronavirus-ter.html