Bedrijventrefpunt
Image default
Dienstverlening

Mijn sleutel blijft vastzitten in het slot, wat nu?

Het is u ongetwijfeld wel eens overkomen. U heeft uw huissleutel in het slot gestoken en krijgt hem er niet meer uit. Hoe vaak u er ook aan draait of hoe hard u er ook aan trekt, de sleutel zit muurvast.

In de meeste gevallen is vuil dat zich tussen de groeven van een sleutel heeft opgehoopt, de reden dat een sleutel niet meer goed werkt. Maar ook een gebogen sleutel zal op den duur voor problemen zorgen. Controleert u daarom regelmatig de staat van uw sleutels. Treft u vuil aan in de groeven van uw sleutel, verwijder dit dan eenvoudig met een doekje, en vervang een gebogen sleutel altijd tijdig voor een nieuwe.

Gebeurt het toch dat uw sleutel vast komt te zitten in het slot, spuit dan eerst wat slotenspray (WD-40) in het sleutelgat. Mogelijk lukt het u nu wel om de sleutel om te draaien en uit het slot halen. Zit de sleutel echter nog steeds vast, probeer dan met een (nijp)tang de sleutel uit het slot te trekken. Let op, trek niet te hard en maak geen draaiende bewegingen. Indien u teveel kracht uitoefent bestaat namelijk het risico dat de sleutel in het slot afbreekt.

Het zal u niet altijd lukken om zelf de sleutel uit het slot te verwijderen zonder dat deze afbreekt. Lukt het u niet om de sleutel zelf uit, dan kan slotenmaker Apeldoorn u te hulp schieten. Wacht nooit te lang met het inschakelen van een slotenmaker. De slotenmaker kan uw sleutel eenvoudig verwijderen zonder dat uw slot schade oploopt.

Wilt u sloten vervangen Apeldoorn? Geen probleem, dan bent u bij ons op het juiste adres. Wij vervangen meerdere sloten van alle soorten en maten tegen lage tarieven.