Bedrijventrefpunt
Image default
Dienstverlening

Waarom Elektricien Den Haag gebuik maakt van een spanningsmeter

Werken met elektra gaat niet zonder risico’s, bij elektra heb je namelijk te maken met hoge spanningen en daar is het menselijk lichaam niet voor gemaakt. Wanneer je met elektra werkt is het dus belangrijk om zo veilig mogelijk te werk te gaan, dit doe je aan de hand van het gereedschap en andere materialen die je gebruikt. Bij Elektricien Den Haag wordt er daarom ook gebruikt gemaakt van een spanningsmeter, met een spanningsmeter kan er namelijk worden gemeten of er nog spanning op de elektradraden staat. Hieronder staat meer uitleg over een spanningsmeter.

Wat doet een spanningsmeter?

Een spanningsmeter is een apparaat dat aangeeft of er nog spanning zit in elektradraden wanneer je de stroom eraf hebt gehaald. Het is belangrijk dat je alle stroom uitschakelt als je met elektra aan het werk gaat, hierdoor loop je namelijk niet meer het risico dat je een schok krijgt als je iets verkeerds raakt. Een spanningsmeter dient dus als extra controle. De eenheid die op de spanning meter staat aangegeven is Volt, dit komt doordat stroom ook wordt aangegeven in Volt. 

Elektricien Den Haag

Bij Elektricien Den Haag is het een vereiste dat er voordat er gewerkt wordt een controle is met de spanningsmeter, er bestaat namelijk altijd een kans op een fout. Een fout kan al fataal zijn voor zowel de elektricien en de andere mensen die op locatie zijn. Om ongelukken te voorkomen wil Elektricien Den Haag dus dat er met elektra wordt gewerkt, veiligheid staat namelijk boven alles. 

Verschillende spanningsmeters

Er zijn verschillende spanningsmeters, met sommige is het namelijk alleen mogelijk om de spanning op elektradraden te controleren en met andere is het ook mogelijk om de spanning op een stopcontact te meten. Hierdoor kunnen er dus ook geen ongelukken ontstaan wanneer er met een stopcontact gewerkt wordt.