Bedrijventrefpunt
Image default
Dienstverlening

De charme en praktische voordelen van een glazen vloerluik

Wat maakt glazen vloerluiken zo mooi?

Wellicht is het u als een opgevallen dat in woningen en bedrijven steeds vaker gebruikgemaakt wordt van glazen vloerluiken. Dit type luiken geeft een prachtig ruimtelijk effect en zorgt voor visuele diepgang en perspectief. Maar deze uitstraling van een vloerluik van glas is niet het enige aantrekkelijke kenmerk. Een glazen vloerluik heeft nog meer te bieden dan alleen een stijlvol en strak design.

Onverwoestbaar en dus veilig

Als u een vloerluik van glas aanschaft bij een professioneel bedrijf, mag u uitgaan van een luik dat niet alleen prachtig ontworpen is, maar ook sterk en robuust is. In principe is een goede glazen luik veilig beloopbaar. Ook als er meerdere mensen tegelijk overheen lopen.

Moderne varianten vloerluiken van glas zijn bedienbaar

Een absoluut interessant kenmerk van de nieuwste generatie glazen vloerluiken is de eenvoudige elektrische bediening. U hoeft het luik niet meer handmatig te openen, maar kunt deze op afstand openen of sluiten. Gewoon met een manuele schakelaar op de wand. In moderne glasluiken is een geluidsarme motor ingebouwd, die zorgt voor het soepel en geluidloos openen dan wel sluiten van het betreffende glasluik.

Een interessante extra energiebesparing

Maar los van stijl en gemak heeft een glazen vloerluik aanschaffen en laten installeren nog meer voordelen. Zo gaat u direct besparen op energiekosten, omdat luiken die goed afsluitbaar zijn een isolerend effect hebben. Een precies geïnstalleerd glasluik voorkomt tochtstromen en zorgt dat de warmte in huis beter vastgehouden kan worden. Zeker als het een luik op zolder of bij een trapgat betreft, kan deze luiksoort u een aanzienlijke hoeveelheid energie – lees: stookkosten – besparen.