Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Welke soorten logistiek gebruik je voor je bedrijf?

Wanneer je als bedrijf met goederen te maken krijgt, dien je natuurlijk wel te weten hoe je je goederen wil vervoeren. Je hebt daarin dan ook verschillende mogelijkheden, uiteraard volledig afhankelijk van de afstand, die de goederen moeten afleggen.

Zo kun je er natuurlijk voor kiezen om de goederen met het vliegtuig, of de boot te laten vervoeren. Maar hoe werkt dat nu precies voor zeevracht en luchtvracht? En wat zijn zaken waar je rekening mee moet houden? Om je daar goed antwoord op te kunnen geven hebben we het een en ander voor je uitgezocht! Zodat je zo goed mogelijk voorbereid!

Goederen over zee vervoeren

Wanneer goederen over zee worden verscheept, worden je goederen vanuit een Nederlandse of Belgische haven over zee naar het buitenland verscheept. Het verzenden vanzeevracht, is vrij eenvoudig. Eerst vraag je​​ een offerte aan en kiest je een container om je goederen te verschepen. Er zijn verschillende soorten containers en maten variëren van 10ft containers tot 0ft containers.

 De prijs van een container is afhankelijk van de grootte. Naast de maat is de verzendkosten ook afhankelijk van de bestemming. Hoe verder weg van de verzendlocatie, hoe langer de verzendtijd en hoe duurder de verzendkosten (in de regel). Verzending van en naar China is bijvoorbeeld duurder dan verzending van en naar het VK. Heb je een offerte en afgesproken ophaalschema ontvangen? Dan komt uiteindelijk de vervoerder om de goederen in ontvangst te nemen. Om ze vervolgens in te pakken in de zeecontainer. En dan zijn ze helemaal gereed om over zee vervoerd te worden.

Vracht transporteren per lucht

Luchtvracht, is ideaal om goederen over langere afstanden te vervoeren. Wanneer verzending over land of over zee te lang duurt en de kosten net zo stijgen, is luchtvracht vaak de juiste keuze. Als snelheid van levering belangrijk is en over lange afstanden vervoerd moet worden, al dan niet overzee, dan is luchtvracht een geschikte oplossing. Hierdoor zullen de goederen snel hun bestemming bereiken. Luchtvervoer wordt regelmatig gecombineerd met wegvervoer, waarbij vrachtwagens goederen afleveren op de gewenste bestemming. Deze gecombineerde manier van transport zorgt voor een snelle levering.

 

 

Als je een luchtzending hebt, worden je goederen over het algemeen vanaf Schiphol naar het buitenland getransporteerd. Je kunt vaak dan ook kiezen voor een compleet vervoer. Hierdoor worden goederen ook van andere buitenlandse luchthavens over de weg naar het afleveradres vervoerd. Je moet dan denken aan:

  • Van deur tot deur
  • Van deur tot deur
  • Luchthaven tot deur
  • Luchthaven tot deur

Van deur tot deur

Van deur tot deur is de meest voorkomende vorm van vracht. We combineren lucht- en landtransport. Eerst halen we uw goederen op en brengen ze naar de luchthaven, vanwaar uw goederen naar het buitenland worden verscheept. Je goederen worden dan over de weg verder vervoerd naar het ontvangstadres.

Luchthaven-naar-luchthaven vervoer

Met deze vorm van vervoer vervoert u zelf uw goederen naar de luchthaven. Wij vervoeren uw goederen vervolgens per vliegtuig naar de overzeese luchthaven. Hier wordt de vracht gedragen door de geadresseerde.