Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Geen stress tijdens je rijexamen

Mag je van je rijschool in Breda op voor je praktijkexamen of wil je je aanhanger rijbewijs halen? Dat is natuurlijk best spannend. Met de volgende tips blijf je rustig op het moment suprême.

Oefenen, oefenen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Door heel veel te herhalen, in dit geval door gewoon vaak de weg op te gaan tijdens de rijles, raak je gewend aan de auto en de handelingen die je moet uitvoeren. Wees dus niet bang om een extra rijles te nemen. Ook al zegt je instructeur dat je klaar bent voor een examen, je hoeft niet op te gaan voordat jij er zelf klaar voor bent. Krijg je meer vertrouwen door nog een keer extra te oefenen? Doe dat ook gewoon. Je kunt ook aan rijschool Breda vragen of je een soort proefexamen kunt doen, zodat je precies weet wat je te wachten staat.

Wees jezelf bij rijschool Breda

Doe gewoon wat je in een normale situatie ook zou doen. Als je geforceerd gaat rijden, maakt dat jou zenuwachtig en daardoor maak je ook een onzekere indruk op de instructeur. Het maakt ook niet uit als je kleine foutjes maakt tijdens het examen. Als je ze weet te herstellen en je let op de veiligheid, zal de examinator dit vaak door de vingers zien. Het is bijvoorbeeld niet erg als je bij het aanhanger rijbewijs halen een keer extra moet steken om te parkeren.

Echt rijden pas na halen aanhanger rijbewijs

Je hebt deze zin vast al gehoord van enkele ervaren bestuurders: je leert je rijstijl pas echt kennen als je zelfstandig op pad mag. Het geforceerde valt er dan een beetje af en je leer nog beter wanneer je assertief kunt zijn en wanneer je bijvoorbeeld moet wachten op ander verkeer. Houd je tijdens het examen gewoon aan de tips die je instructeur van de rijschool Breda je heeft gegeven. Hoewel jij weet dat je met alle spiegels je omgeving hebt gecontroleerd, is het belangrijk om dit iets duidelijker te laten te zien tijdens een examen dan dat je normaal zou doen. Zo ziet de examinator dat de juiste stappen volgt om veilig te rijden. Dit is ook belangrijk om te laten zien bij het aanhanger rijbewijs halen.

https://review-pagina.nl/