Bedrijventrefpunt
Bedrijven

Wat is het verschil tussen kopen en huren van een koelcontainer

Het verplaatsen of opslaan van bederfelijke en temperatuurgevoelige goederen is soms heel lastig. Maar met de juiste koelcontainer hoeft dit echt geen probleem te zijn. Koelcontainers zijn absoluut de ideale keuze voor veel koelopslag behoeften. 

De belangrijkste vraag is hierbij of het beter is om een koelcontainer, soms ook wel een ​​reefer genoemd, te kopen of te huren. We behandelen in dit artikel de voordelen en het verschil van het huren of kopen van een reefer.

De belangrijkste voordelen van het huren van een koelcontainer

Gemakkelijk te verplaatsen

Een reefer is gemakkelijk te verplaatsen. Een gehuurde koelunit kan op deze wijze simpel voor een mobiele catering van een muziekfestival of vergelijkbaar popup evenement ingezet worden. Het is ontworpen om op een vrachtwagen te worden vervoerd en is ook daarna gemakkelijk op een locatie te verplaatsen.

Een slimme en flexibele optie

Een koeltrailer huren is een bijzonder slimme en flexibele optie. Het maakt daarbij niet uit of je nu een tijdelijke extra vriesopslag tijdens de drukke kerstperiode voor jouw winkel nodig hebt, of een jaarlijks evenement organiseert. Het is ook ideaal om bij de renovatie van je winkelpand te gebruiken. Het huren van een koelcontainer zal in deze gevallen perfect aan al jouw behoeften voldoen.

Om pieken en schommelingen op te vangen

Je kunt voor een korte of lange termijn een reefer huren om zo de pieken en/of schommelingen in jouw bedrijf op te vangen. Als je een koelunit huurt, dan heb je immers altijd de benodigde vries- of koelruimte om aan de wensen van je klant(en) te voldoen. Denk bijvoorbeeld aan de opslag van een seizoen oogst.

Het kan beter voor je cashflow zijn

Een koelcontainer huren is goed voor de cashflow van een bedrijf. In plaats van een reefer te kopen, kun je bij het huren ervan een geschikte prijs betalen die beter bij jouw budget past. Als je het voor een korte termijn huurt, dan bespaar je veel geld, zonder dat je het meteen hoeft aan te schaffen.

Zelfs het huren op een lange termijn kan soms kosteneffectief zijn. Dit is zeker in combinatie met een onsite service en goede after sales ondersteuning een prima optie. Zo houd jij jouw koeling zonder hoofdpijn of uitvaltijd prima draaiende.

De belangrijkste voordelen van het kopen van een koelcontainer

Voor een permanente oplossing

Er zijn veel scenario’s waarin het huren van een koelcontainer de meest kosteneffectieve optie is. Maar als je een permanente oplossing zoekt voor de koude opslag voor een restaurant of supermarkt, dan kan het kopen van een reefer in veel gevallen veel beter zijn.

Hetzelfde geldt voor de land- en tuinbouwsector om voer, zaden of bloemen op te slaan. Of een transportbedrijf die dagelijks voedsel moet vervoeren. Het continu huren van een koelcontainer kan per slot van rekening behoorlijk kostbaar zijn.

Je kunt het naar wens aanpassen

Als je een koelcontainer voor een op maat gebouwde opslagloods nodig hebt, dan wordt zo’n constructie meestal op een meer permanente basis gebouwd. Wanneer je een reefer huurt, dan moet je die weer retourneren zoals je deze ontvangen hebt. Je kunt er dan dus geen permanente aanpassingen aan verrichten. Iets wat de bruikbaarheid van zo’n koelcontainer kan beperken.

Wanneer je een koelcontainer koopt, dan kun je deze via een compleet op maat project of modificatie naar eigen wens aanpassen. Je kunt het in dit geval volgens jouw exacte specificaties laten bouwen. Dat zou uiteindelijk ook de waarde ervan kunnen verhogen als je het van de hand wilt doen.

Je kunt de koelcontainer weer verkopen of verhuren

De aanschafkosten van een reefer zijn redelijk als je er rekening mee houdt dat jij die container ook ooit weer kunt verkopen wanneer je deze niet meer nodig hebt. Dit kan zelfs zonder een verlies van kapitaal zijn!

Wanneer je een koelcontainer koopt, dan kun je deze uiteraard ook voor wat extra inkomsten aan een ander bedrijf verhuren als jij deze op dat moment niet gebruikt.

Je hebt hierboven de voor- en nadelen van het huren of kopen van een koelcontainer kunnen lezen. Dus zal het nu gemakkelijker zijn om de juiste beslissing voor jouw bedrijfsbehoeften te nemen. Is dat niet cool.

Gerelateerde artikelen

Waar wordt neon gas voor gebruikt?

Afscheid collega? Met deze kunstgeschenken maak je dat onvergetelijk

3 nieuwe ideeën voor de verbinding met uw gemeenschap in uw begrafenisonderneming