Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Waarom steeds meer mensen een bril dragen

Lokale opticiens en brillenwinkels krijgen het steeds drukker. De vraag naar zowel brillen als lenzen blijven toenemen. Dit komt met name doordat mensen zich steeds meer zorgen maken over hun zicht. Maar er zijn ook andere redenen waardoor de vraag zo enorm stijgt.

Digitalisering

De laatste decennia hebben we als mensheid enorme stappen gemaakt op gebied van technologie en innovatie. Bedrijven als Google, Microsoft, Apple en Samsung zijn bijna niet meer weg te denken uit de maatschappij. Door alle digitalisering wordt ons leven steeds makkelijker een aangenamer. Echter heeft de digitaliseren een negatieve keerzijde. Doordat we nu dagelijks veel naar een computerscherm zitten te staren wordt onze oogprestatie minder. Het toenemende gebruik leidt namelijk tot meer bijziendheid. Voor veel mensen dus een reden om een bezoekje aan de opticien te brengen.

Vergrijzing

Het is geen geheim dat Nederland vergrijst. We worden steeds ouder, waardoor de groep 65-plussers in ons land ook steeds groter wordt. Hierdoor stijgt de vraag naar brillen. Opticiens krijgen het daarom ook drukker. Veel 65-plussers hebben vraag naar zogenoemde ‘oogzorg’ en hebben met meer regelmaat een nieuw bril nodig op sterkte. Daarnaast gebruikt een groot percentage van deze groep een leesbril.

Mode

Tegenwoordig dragen mensen met goede ogen ook brillen. Een bril is een echt mode-item geworden en wordt gezien als een accessoire. Mensen kopen niet alleen een nieuwe bril, omdat de oude versleten is of niet meer de juiste sterkte heeft, maar omdat men het stijlvol vindt. Denk maar eens aan de hoeveelheid merken die tegenwoordig ook brillen maken.

Nog niet overtuigd? Denk dan maar eens aan zonnebrillen. Zowel mensen met goede ogen als mensen met een wat mindere ogen dragen deze brillen. Bij het uitzoeken van een zonnebril is vaak de stijl het belangrijkst. Veel mensen zoeken daarom ook trendy monturen van exclusieve merken. Voor dit soort monturen kunt u bijvoorbeeld terecht bij Opticien Enschede. Ook wel bekend als JM Optiek. Deze opticien heeft een ruim aanbod aan diverse stijlen en monturen in zowel gewone brillen als zonnebrillen! Het is een goed voorbeeld hoe lokale opticiens en brillenwinkels inspelen op de groeiende vraag.