Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

De voordelen van een personal trainer

Sporten met een personal trainer is één van de meest effectiefste manieren om fitter te worden en af te vallen. Maar een personal trainer in Enschede inhuren biedt nog veel meer voordelen. Waarom jij een personal trainer in Enschede moet inhuren?

Het stellen van doelen en het behalen hiervan

Een personal trainer begrijpt dat iedereen op zijn of haar eigen niveau wil trainen. Daarom zal een personal trainer samen met jouw persoonlijke doelen opstellen. Deze doelen wil je natuurlijk zo snel mogelijk realiseren. Een personal trainer zal daarom met jou een schema maken waarin je realistische en haalbare stappen kan zetten. Dit worden ook wel ‘tussentijdse doelen’ genoemd. Het behalen van de ‘tussentijdse doelen’ vergroot de motivatie om meer (tussentijdse) doelen te bereiken. Hierdoor boek je voortdurend vooruitgang en ben je verzekerd van een goede motivatie.

Bij het opstellen van jouw doelen wordt er uiteraard rekening gehouden met eventuele oude blessures die invloed kunnen hebben op je vermogen om bepaalde oefeningen te doen. Maar ook als je specifieke doelen hebt zoals het lopen van een marathon kan een personal trainer een op maat gemaakte training maken. Daarom wordt het ook ‘personal training’ genoemd.

Leuk en leerzaam

Een personal trainer zal je motiveren zodat je het sporten ook echt leuk gaat vinden. Hij zal ervoor zorgen dat je zelfverzekerder wordt en steedse grotere uitdagingen aangaat. Tevens kun je veel leren van een personal trainer. Een gecertificeerde personal trainer weet alles van lichaamsbeweging. Ze weten hoe lichaamsbeweging een positieve invloed kan hebben op het lichaam en welke oefeningen het meest geschikt zijn voor verschillende situaties. Een personal trainer zal natuurlijk zijn kennis met jou delen. Hierdoor leer je door de coaching van de personal trainer correcte houdingen en technieken aan die je zullen helpen met het trainen.

Een stok achter de deur

Een personal trainer is de ideale stok achter de deur. Hoe vaak zeg je wel niet tegen jezelf dat je vanavond gaat sporten, maar ben je uiteindelijk toch niet gegaan? Een personal trainer houdt je hiervoor verantwoordelijk. Het is dan namelijk niet zo makkelijk meer om af te zeggen en geeft je toch een reden om te gaan sporten. Daarnaast zal een personal trainer je op gebied van voeding ook helpen en adviseren door middel van gezonde recepten en een straks schema. Op deze manier blijf je toch bewegen een eet je gezond.

De voordelen van een personal trainer zijn eigenlijk eindeloos! Een personal trainer helpt je namelijk niet alleen met alle bovenstaande voordelen, maar ook met bijvoorbeeld het verbeteren van je geestelijke gezondheid. Kortom, met een personal trainer train je echt met een op maat gemaakt schema!