Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Cryptocurrency voor dummies

De meeste mensen hebben vast wel eens van Bitcoin en cryptocurrencies. Maar wat het is, is voor veel mensen een raadsel. Als je zelf in cryptocurrency wilt investeren, moet je veel begrippen gaan ontrafelen. Om te voorkomen dat u verdwaalt in het bos, volgen hier enkele van deze begrippen om je op weg te helpen.

 

cryptocurrency

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen wat cryptocurrency is. Om dit punt duidelijker te maken, is het het beste om het woord te scheiden. Crypto of Encryptie betekent geheim of verhulling. En currency is valuta. Daarom is cryptocurrency niets meer dan geheime of verborgen valuta. Het geheim zit in het versleutelen van informatie. Dit zorgt ervoor dat onbevoegden de informatie niet kunnen bekijken of veranderen. Gecodeerde valuta is ontwikkeld als een vorm van digitale betaling, een vervanging of alternatief voor gewone valuta zoals euro’s.

 

Blockchain

Blockchain is een soort database waarin informatie kan worden opgeslagen. Het woord zegt het al, het zijn kleine stukjes informatie die met lange ketens aan elkaar zijn verbonden. Elk toegevoegd blok bevat informatie over het vorige blok. Dit is dus een lange transactieslinger die kan worden herleid en niet kan worden aangepast.

 

Bitcoin

De bekendste cryptovaluta is Bitcoin. We hebben nooit geweten wie Bitcoin heeft opgericht. Alleen dat zijn naam Satoshi Nakamoto was. Er zijn slechts 21.000.000 Bitcoins beschikbaar en er zullen er nooit meer bij komen. Dit maakt het een schaars product. Als je nu meer wilt weten over andere cryptocurrencies, kun je altijd zoeken naar Ethereum, Litecoin of Ripple News.

 

https://cryptobenelux.com/ripple-nieuws/