Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Waar let je op bij je eerste energiecontract?

Fantastisch, jij bent uiteindelijk op het moment aangekomen om je eerste energiecontract af te sluiten. Dat is natuurlijk leuk, maar dat brengt wel gedoe met zich mee. Waarschijnlijk ben je net klaar met verhuizen en heb je gekeken naar welke verzekering het beste is, is het nu tijd om te kijken wel energiecontract het meest geschikt voor je is. Om je een beetje op weg te helpen staan hieronder een aantal punten die je zullen helpen bij het afsluiten van een energiecontract.

Energiebeleid

Wanneer je net verhuisd bent is het belangrijk om op tijd je energiebeleid te regelen. Maar wanneer moet je dit dan uiterlijk gedaan hebben? Streef ernaar om minimaal twee weken voor de oplevering van het huis dit te regelen. Ben je dit vergeten of kom je krap te zitten in de planning? Neem dan snel contact op met je nieuwe energieleverancier.

Gegevens van het huis

Om diverse energieleveranciers te vergelijken met elkaar moet je verschillende gegevens invullen. Wanneer je gaat verhuizen naar een nieuw huis moet je niet vergeten aan te geven dat je tijdelijk geen energieleverancier hebt. Vaak weet je niet hoeveel energie je letterlijk gaat verbruiken, dus kan je gebruik maken van een schatting. Later kan er altijd nog een herberekening worden gemaakt.

 

Looptijd

Bij het kiezen van de looptijd moet je jezelf afvragen welke contractperiode je wilt. Het is mogelijk om van tevoren aan te geven dat je geen voorkeur hebt, maar je kunt kiezen voor één jaar of meerdere jaren. Voor een nieuwe woning is het meest logisch om te kiezen voor één jaar. Hierdoor heb je inzicht gekregen in je energieverbruik en zo kan je weer zien wat je de jaren erop moet afsluiten voor contract. Dan bespaar je het meest!

Type tarief

Je kan een vast en variabel tarief kiezen. Vast tarief biedt meer zekerheid, want je energietarieven zullen constant blijven gedurende de looptijd van het contract. Bij variabel kan het tussentijds stijgen of dalen, dat gebeurt meestal twee keer per jaar. Voorhand kan je niet voorspellen of je meer of minder zult gaan betalen. Wil je nou echt alles weten over energie? Kijk dan op de website van Engie.nl.