Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Verzuimverzekering afsluiten: hier moet je aan denken!

 

Steeds meer bedrijven sluiten een verzuimverzekering af. Dit is een verzekering die wordt ingezet om het financiële risico bij ziekteverzuim te verminderen. Met name bij kleinere bedrijven kan ziekteverzuim grote gevolgen hebben. Wist je dat iedere dag dat jouw medewerker thuis verblijft, het bedrijf ongeveer tweehonderdvijftig euro verliest? Daar komt ook nog eens bij dat door verschillende omstandigheden dit ziekteverzuim erg lang kan duren. Denk niet aan een griepje, maar ernstige ziektes of ongelukken. Het bedrijf is bij de wet verplicht om de medewerker minimaal zeventig procent van het loon te betalen. En dat twee jaar lang. Voor kleine bedrijven is dit nauwelijks te doen. Zeker niet gezien de re-integratie en begeleidingskosten ook voor rekening van het bedrijf is. In dat geval biedt een verzuimverzekering de oplossing.

Ook de mogelijkheid aan het onderzoeken om een verzuimverzekering af te sluiten? Maar geen idee waar je op moet letten? We zetten de belangrijkste zaken op een rijtje.

Vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken

 

Sluit nooit ‘zomaar’ een verzuimverzekering af. Er zijn tegenwoordig namelijk tal van verschillende aanbieders. Net als bij iedere andere verzekering. De verzuimverzekering vergelijken is dan ook echt goud waard. Op die manier weet je zeker dat je de verzekering met de beste prijs en voorwaarden voor jouw bedrijf kiest. En geloof ons, hier zit nog wel eens verschil in. Wees gerust, dit betekent niet dat je zelf talloze offertes uit moet pluizen. Er zijn tal van online vergelijkingstools te vinden. Hiermee zet je eenvoudig de verschillende verzekeraars op een rijtje en zie je binnen één oogopslag wat de beste keuze is voor jouw bedrijf.

Zet voordat je gaat vergelijken eerst de persoonlijke wensen op een rijtje. Welke dingen zie je liever wel of juist niet? Op die manier kun je eenvoudig de polisvoorwaarden vergelijken.

Polisvoorwaarden

Bij het afsluiten van een verzuimverzekering is het niet alleen belangrijk om op de prijs te letten, maar ook om de polisvoorwaarden zorgvuldig door te lezen. Hier schuilt namelijk verreweg de belangrijkste informatie in. In de polisvoorwaarden kun je namelijk lezen wat er wel of juist niet vergoedt zal worden. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat alle kosten gedekt zullen worden. Over het algemeen geldt het volgende:

Wat wordt wel gedekt bij een verzuimverzekering?

  • De eerste twee jaar ziekteverzuim en hierbij doorbetaling van minimaal zeventig procent van het loon. Sommige verzekeraars keren hierbij wel slechts een gedeelte van uit
  • Kosten voor begeleiding en re-integratie

Wat wordt er niet gedekt bij een verzuimverzekering?

  • De meeste verzekeraars keren niets uit wanneer jij als werkgever ziek wordt. Dit valt niet onder de regeling van de verzuimverzekering. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is hierbij meer op zijn plaats
  • Een medewerker die zichzelf opzettelijk arbeidsongeschikt heeft gemaakt (indien dit bewezen kan worden, zal dit mogelijk ook betekenen dat het bedrijf niet meer door hoeft te betalen)

Medewerkers die al ziek waren nog voordat de verzekering was afge