Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Schadevergoeding letselschade

Heb je letselschade opgelopen tijdens een ongeval en is er een derde partij hiervoor aansprakelijk? Dan is de kans groot dat je aanspraak maakt op een vergoeding, al helemaal als je niet meer de oude bent na de opgelopen letselschade. In zo een geval is het wel belangrijk dat je inderdaad het juiste bedrag krijgt uitgekeerd waarop je aanspraak maakt. In deze blog vertellen we je wat je allemaal moet weten bij schadevergoeding letselschade. 

Verschillende soorten letselschade

Letselschade kun je op verschillende manieren oplopen. Tijdens het uitvoeren van werkzaamheden of in het verkeer kun je letselschade oplopen. Je werkgever is in de meeste gevallen aansprakelijk voor de ongevallen die jij tijdens het uitvoeren van werkzaamheden hebt opgelopen. In het geval van een aanrijding is de bestuurder van het ander voertuig degenen die moet opdraaien voor de kosten van je schadevergoeding. De hoogte van de vergoeding van je letselschade hangt veelal af van het aard van de schade die je hebt opgelopen. Indien je te maken hebt met een arm fractuur zal de vergoeding relatief lager liggen dan wanneer je te maken hebt met een arm fractuur en een hersenschudding. Met deze aspecten dien je wel degelijk rekening te houden wanneer het gaat om letselschade. Schadevergoeding letselschade ontvangen? Een goede letseladvocaat kan dit voor je regelen.

Een letselschadeadvocaat inschakelen

Heb je te maken met letselschade en wil de tegenpartij je niet vergoeden, dan kun je het best een letselschadeadvocaat inschakelen. Doordat zo een advocaat gespecialiseerd is in letselschade, zullen je belangen op een adequate manier behartigd kunnen worden. Naast vechten voor je vergoeding kun je ook ervan uitgaan dat zo een advocaat ervoor zorgt dat je de juiste vergoeding krijgt uitgekeerd. Heb je dus te maken met ongemakken en vertraging wanneer het gaat om krijgen van je geld, dan is een letselschadeadvocaat de aangewezen persoon bij wie je moet zijn. 

Hoe werkt een letselschadeadvocaat?

Heb je behoefte aan de diensten van een letselschadeadvocaat, dan zul je eerst een intake gesprek moeten hebben. Tijdens zo een gesprek zal de advocaat meer inzicht kunnen krijgen in wat er allemaal speelt. Op die manier kan er een plan van aanpak worden opgesteld. Het tarief van een letselschadeadvocaat hangt van verschillende factoren af. Een ervaren letselschadeadvocaat zal in relatieve zin meer vragen dan een onervaren advocaat. Het beste is om van te voren na te vragen wat het tarief is zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een letselschadeadvocaat zal zeker in staat zijn om je te helpen met de vergoeding van je letselschade.  

Wanneer een letselschade advocaat inschakelen?

Zoals eerder aangegeven kun je een letselschadeadvocaat inschakelen wanneer de tegenpartij onwelwillend is om de schadevergoeding te betalen. Heb je verder het gevoel dat het uitgekeerd bedrag veel hoger dient te zijn, dan kun je ook een letselschadeadvocaat inschakelen.