Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Organiseer een bedrijfsevenement

Steeds meer bedrijven doen het tegenwoordig! Het organiseren van een bedrijfsevenement. Nu alle evenementen weer op locatie plaats mogen vinden zijn bedrijfsevenementen weer booming. Je komt ze tegen in allerlei soorten en maten, namelijk met enkel werknemers als publiek, tientallen andere bedrijven als publiek, op bedrijfsvestigingen, op externe locaties. Kortom, de mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos. In deze blog leggen we je uit hoe jij jouw bedrijfsevenement naar een hoger niveau tilt!

Doel van het evenement

Je organiseert een bedrijfsevenement vaak met een doel. Doelen van bedrijfsevenementen kunnen erg uiteenlopen. Je kunt bijvoorbeeld een netwerkbijeenkomst organiseren of een motivatie/inspiratie-dag voor jouw publiek. Bepaal altijd van te voren een doel van je bedrijfsevenement, zo kun je daarna beter in beeld brengen welke aanvullende zaken kunnen helpen bij dit doel. Wil je bijvoorbeeld jouw publiek motiveren om tot een nog betere versie van henzelf te komen? Dan zijn er verschillende zaken die hieraan kunnen bijdragen op je evenement!

Spreker boeken

Je kunt bijvoorbeeld een (gast)spreker boeken. Sprekers komen je gedurende het evenement vertellen over de meest uiteenlopende verhalen. Bijvoorbeeld hun eigen ervaringen binnen een bepaald werkveld, hoe ze bepaalde prestaties behaald hebben of hoe hun toekomstvisie er uit ziet. Hierbij is het wel belangrijk dat de spreker raakvlak heeft met het publiek, het onderwerp en het doel van het evenement. Wil je jouw publiek motiveren? Dan kan het erg interessant zijn om een voormalig topsporter uit te nodigen als spreker welke vertelt hoe zij of zij zichzelf gemotiveerd heeft voor die ene wereldprestatie. 

Waar kom je de beste sprekers tegen?

Vandaag de dag zijn er verschillende sprekersbureaus actief. Dit zijn bureaus aan welke meerdere sprekers verbonden zijn. Via deze bureaus kun je dus de geschikte spreker voor jouw evenement uitkiezen. Echter zijn er ook sprekersbureaus welke meer fungeren als sprekersadviesbureaus. Een daarvan is Speakers Academy. Het verschil tussen Speakers Academy en andere sprekersbureaus is dat Speakers Academy jou van begin tot eind helpt met het vinden van die ene perfecte spreker. De consultants van Speakers Academy kennen hun sprekers persoonlijk, waardoor ze precies weten welke spreker het beste past bij welk evenement.